Magic zendt Harris naar de Pistons

New York Knicks v Detroit Pistons
Tobias Harris is de nieuwste aanwinst voor de Detroit Pistons, die in een ruildeal Brandon Jennings en Ersan Ilyasova naar de Orlando Magic sturen. Harris is talentvolle speler van pas 23 jaar, die zowel op de small forward als power forward positie uit de voeten kan. De doorbraak die velen van hem hadden verwacht de afgelopen twee seizoen bleef echter uit, wat de Magic waarschijnlijk heeft doen besluiten het contract van de hand te willen doen voor wat ervaren krachten.
De Magic krijgen er met Brandon Jennings, wiens contract na dit seizoen verloopt, een ervaren point guard bij. De in Los Angeles geboren schutter moet het backcourt met Victor Oladipo en Elfrid Payton versterken. De Magic misten dit seizoen schutters van afstand en denkt met de twee nieuwe namen dat probleem te hebben opgelost.


De Pistons hebben in Harris een nieuw talent in huis gehaald. De puzzel van coach Stan van Gundy lijkt bijna af. Samen met Reggie Jackson, Stanley Johnson, Kentavious Caldwell-Pope, Marcus Morris en All-Star Andre Drummond heeft de piepjonge ploeg een solide basis waarmee de komende jaren mooie resultaten behaald kunnen worden.
Met Harris heeft Van Gundu een speler in huis gehaald, die op papier goed lijkt te passen bij de huidige manier van spelen. Harris is vooral aanvallend sterk, hoewel zijn schotselectie nog weleens tot frustratie leidde bij zijn teamgenoten in Orlando. Zijn verdediging is een puntje van aandacht, maar Harris liet eerder dit seizoen zien dat hij zich daarin heeft verbeterd.


Foto: Getty Images

  1. Kan er mij iemand uitleggen waarom Orlando deze trade doet? Ze geven een jong talent op en krijgen niks in de plaats. Jennings einde contract. Gaan ze deze zomer hem een contract aanbieden? Doen ze dit gewoon puur voor cap space? En zoja, voor wie?

  2. Grotendeels een move voor Capspace deze zomer wanneer de salarycap explodeerd en men dus zonder probleem een max-deal nieuwe stijl kan aanbieden. Wie dat zou moeten zijn? Ik gok op iedere top-speler aan wie ze het maar kunnen aanbieden en die Orlando haar aandacht ”gunt”.
    Bovendien was men in Orlando niet zo heel enthousiast meer over Harris. Verder krijgen ze met Jennings een redelijke PG terug die als backup maar ook als starter kan fungeren (als men hem behoudt tenminste).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen