NBA Recap: Lowry kroont zich held van Toronto

Lowry
Kyle Lowry was afgelopen nacht de grote held van de Toronto Raptors. Met een persoonlijke puntenrecord van 43 was vooral hij het die de kraker met de Cleveland Cavaliers in het voordeel van de Canadese NBA-ploeg besliste. Lowry scoorde bijna de helft van de punten van de Raptors, die met 97-99 wonnen.

Veel tijd voor vreugde was er niet. Lowry was de eerste persoon om de focus te houden, door te wijzen op de volgende belangrijke wedstrijd tegen de Detroit Pistons. Begrijpelijk: dankzij de zege zijn de Raptors akelig dicht bij de koppositie in het oosten, en dat ziet Lowry natuurlijk wel zitten.
Los van zijn 43 punten was de 29-jarige spelverdeler van Toronto ook goed voor 9 assists, 5 rebounds en 4 steals. Zelfs LeBron James kon daar niet aan tippen. King James moest het doen met 29 punten, 7 assists, 8 rebounds en 6 turnovers. Bovendien miste de 31-jarige superster van de Cavaliers in extremis de kans om de winst alsnog te pakken. Zijn driepuntspoging bleek namelijk een lelijke airball.


James was vooral teleurgesteld in de mentale weerbaarheid van de Cavaliers, die Toronto meerdere keren terug in de wedstrijd lieten komen. Zeker het vierde kwart, waarin Toronto in kort tijdsbestek negen punten goedmaakte, was schrijnend. “We zijn op dit moment simpelweg niet goed genoeg op psychologisch vlak. Daar moeten we hard aan werken”, aldus LeBron.
Toronto beet daarentegen goed van zich af in eigen huis. Het publiek, dat zich vaak onder het motto ‘#WeTheNorth’ achter de ploeg schaart, voelt dat de ploeg onder leiding van Dwane Casey dit jaar de verrassing kan worden in de strijd om het kampioenschap. Te meer gezien topper Demarre Carroll nog herstellende is van een blessure en de stugge Raptors nog weerbaarder kan maken de rest van het seizoen. Kan het dan toch?

Kemba Walker weer eens clutch voor Charlotte
Je zou denken dat iedereen in de NBA weet waar Kemba Walker toe in staat is in de laatste paar seconden van een wedstrijd. De Pacers hadden dat vannacht echter nog (steeds) niet door. Walkers clutch play zorgde voor een ‘W’ voor de Hornets, die met 96-95 wonnen.

Walker was verder niet eens de meest productieve speler van de Hornets. Met 22 punten en 10 rebounds deed hij het prima, maar Marvin Williams was met liefst 26 punten en 13 rebounds toch ietwat indrukwekkender. De 29-jarige power forward van Charlotte had het vizier op scherp staan: 5 van zijn 9 driepuntspogingen vlogen raak.
Aan de zijde van de Pacers was het – vanzelfsprekend – Paul George die de klok sloeg. Toch waren de 32 punten van PG13 niet genoeg om de winst binnen eigen huis te houden. Pijnlijk, aangezien de Pacers de overwinningen op dit moment goed kunnen gebruiken in de strijd om de play-offs en zeker de Charlotte Hornets gevaarlijk kunnen zijn.

De Pacers waren tot vanavond bezig aan een goede reeks – ze wonnen zes van de acht wedstrijden – maar blijven vooralsnog steken op plek zeven in het oosten. Meerdere ploegen hijgen in de nek van de ‘hoosiers‘ en zolang Monta Ellis zijn driepunters blijft missen (hij bleef ook tegen de Hornets droog staan) moeten fans van de franchise vrezen voor hun sportieve hachje.
Michael Jordan lacht ondertussen in zijn vuistje. Zijn Hornets stonden lange tijd onder de gehate streep, maar hebben plek zeven in handen, en gezien de kleine verschillen in de Eastern Conference is het zelfs nog mogelijk om naar de derde plaats uit te kijken. Dat zou een enorme stunt zijn in een verder wisselvallig seizoen.


Met zeven overwinningen in acht wedstrijden is Charlotte in ieder geval weer sterk bezig, en aangezien ze in een week tijd al twee keer van de Pacers hebben gewonnen én Indiana op 5 maart aanstaande weer de tegenstander is, is de buzz rondom de Hornets steeds terechter.
Score Sheet
Charlotte Hornets @ Indiana Pacers: 96-95
Washington Wizards @ Philadelphia 76ers: 103-94
Orlando Magic @ New York Knicks: 95-108
Cleveland Cavaliers @ Toronto Raptors: 97-99
Chicago Bulls @ Atlanta Hawks: 88-103
Denver Nuggets @ Dallas Mavericks: 116-122 (OT)
Los Angeles Clippers @ Sacramento Kings: 117-107
Memphis Grizzlies @ Los Angeles Lakers: 112-95
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen