Los Angeles Lakers voor de 17de keer kampioen van de NBA

De NBA Finals zijn gespeeld en de kampioen is bekend. Na een makkelijke 106 – 93 overwinning pakken de Lakers het kampioenschap.

NBA FINALS 2020 GAME 6: 106 – 93

De Los Angeles Lakers hebben afgelopen nacht hun langverwachte 17de NBA-kampioenschap op hun naam weten te schrijven. Na een blow-out was de spanning in Game 6 al vrij snel verdwenen. Na een fantastische start van de Lakers stond er met rust maar liefst een voorsprong van 28 punten op het scorebord: 64 – 36. Het was de op een na grootste voorsprong in de geschiedenis van de NBA Finals. De voorsprong kwam onder andere door slordigheden van de Heat, zoals het missen van vrije worpen en het maken van veel turnovers. De Heat hadden op een gegeven moment 12 turnovers tegenover 14 field goals. Daar kwam ook nog eens bij dat de Lakers uitstekend verdedigden. Ze hielden na de rust de voorsprong vast en alleen in de laatste minuten, toen de Lakers het feest al aan het vieren waren, liepen de Heat in. Daardoor kwam de uitslag op 106 – 93.
Voor LeBron James was het zijn 55e finale wedstrijd en zijn 260e play-off wedstrijd, waarmee hij de meeste play-off wedstrijden in de geschiedenis van de NBA heeft gespeeld. In deze wedstrijd was hij goed voor een triple double. Met 28 punten, 14 rebounds en 10 assist noteerde hij zijn 11e triple double in de NBA Finals en zijn 28e in de playoffs. Hij staat daarmee alleen nog achter Magic Johnsen (30 triple doubles). James pakt met de Lakers zijn vierde kampioenschap, de eerste die dat weet te doen met drie verschillende teams. Om alles af te maken veroverde hij ook meer dan terecht de NBA Finals MVP. LeBron James was echter niet alleen goed in deze wedstrijd. Anthony Davis deed met 19 punten en 15 rebounds lekker mee. Toch was de grote voorsprong vooral te danken aan de verfrissende productie van Kentavious Caldwell-Pope en Rajon Rondo. KCP was goed voor 17 punten, Rondo had er 19.