Lillard scoort 71 punten, Thunder uit vorm

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


22 FEBRUARI – 3 MAART


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 44-19
 2. Memphis Grizzlies 38-23
 3. Sacramento Kings 36-25
 4. Phoenix Suns 34-29
 5. Golden State Warriors 32-30
 6. Los Angeles Clippers 33-31
 7. Dallas Mavericks 32-31
 8. Minnesota Timberwolves 32-32
 9. Utah Jazz 31-32
 10. New Orleans Pelicans 31-32
 11. Los Angeles Lakers 30-33
 12. Portland Trail Blazers 29-33
 13. Oklahoma City Thunder 28-34
 14. San Antonio Spurs 15-47
 15. Houston Rockets 13-49

IN DE SPOTLIGHT


KINGS IN VORM NA ALL-STAR BREAK

Daar waar veel van de topteams, Grizzlies, Nuggets, Warriors en Suns, goed zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft, steken de Sacramento Kings er wel bovenuit. De Kings wonnen alle vier hun duels sinds de hervatting en zijn bezig aan een winning streak van vier duels. Het team dat de langste huidige reeks zonder playoffs heeft, gaat hier in 2023 een einde aan maken. De Kings staan nu stevig op de derde plaats en lijken zelfs het play-in toernooi niet te hoeven spelen. Er werden zeges geboekt tegen de Trail Blazers, Clippers en twee keer de Thunder. Vooral het duel tegen de Clippers was legendarisch, met dubbel overtime en een 176-175 uitslag. Drie spelers scoorden meer dan 40 punten in dit duel.


DE TEGENVALLERS


THUNDER UIT VORM

Een team dat niet goed aan de hervatting is begonnen, is Oklahoma City. De Thunder hebben een vijf game losing streak er verloren al hun duels sinds de hervatting. Daardoor staat het team nu dertiende en dus buiten de playoffs, met 2,5 games achterstand op de play in-plekken. Er werd verloren van de Jazz, Suns, Kings (2x) en Lakers. Vooral de nederlaag tegen de Jazz (119-120) na overtime zal pijn hebben gedaan.

ROCKETS HARD OP WEG NAAR #1 PICK

De strijd om de #1 pick gaat momenteel tussen de Rockets, Spurs en Pistons, met de Rockets momenteel op pole position. Dit komt door een losing stream van elf duels waar het team momenteel mee bezig is. Sinds de All-Star break verloor het team van de Warriors, Trail Blazers, Nuggets en Grizzlies. Het team heeft twee duels ‘voorsprong’ op de Spurs en Pistons als het gaat om de #1 pick, die automatisch zal betekenen dat het team Victor Wenbayama vanaf volgend jaar toe kan voegen aan het team.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week kan ook deze week niemand anders zijn dan Damian Lillard. Ondanks dat de Trail Blazers 1-3 gingen sinds de All-Star break, was Lillard wederom in uitstekende vorm. Lillard speelde niet tijdens het eerste duel vs de Kings, maar scoorde 71 punten tegen de Rockets, 25 punten tegen de Warriors en 41 punten tegen de Pelicans.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Clippers – Warriors, Clippers – Kings, Suns – Mavericks en Grizzlies – Clippers. Het is echter vooral uitkijken naar Grizzlies – Nuggets, de topper. Genoeg om naar uit te kijken dus in de Western Conference, waar het achter de drie topteams enorm spannend is in de strijd om de directe playoff-plekken en de seeds voor het play in-toernooi.

Foto: Sam Forencich/NBAE via Getty Images

Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen