LeBron sloopt Spurs in vierde kwart, Raptors verslaan Sixers

WOENSDAG 5 DECEMBER

LEBRON SCOORT 20 PUNTEN IN HET VIERDE KWART EN SLOOPT SPURS

In een gelijkopgaande wedstrijd hebben de Los Angeles Lakers vannacht de San Antonio Spurs verslagen. Het was LeBron James die er in het vierde kwart persoonlijk voor zorgde dat de Spurs werden verslagen met 113-121. Aan het begin van het vierde kwart stonden de Spurs nog met 82-78 voor. King James scoorde in het vierde kwart 20 punten, en versloeg daarmee bijna in zijn eentje de San Antonio Spurs.

GELIJKOPGAANDE STRIJD

De wedstrijd ging vrijwel de gehele eerste drie kwarten gelijk op. Na negen leadchanges waren het uiterlijk de Spurs die aan het eind van het derde kwart een voorsprong namen. Die voorsprong werd uiteindelijk maximaal negen punten. Met nog ongeveer drie minuten op de klok stonden de Spurs nog steeds op voorsprong, waarna LeBron weer eens even liet zien wat hij allemaal in huis heeft. Met een aantal driepunters en lay-ups, en daarnaast goede defensie van de Lakers, werd de voorsprong teniet gedaan. In de laatste minuten werd het verschil uiteindelijk acht punten in het voordeel van het team uit Los Angeles.
James scoorde over de hele wedstrijd 42 punten, vijf rebounds en zes assists. Ook Lonzo Ball liet zich gelden. Hij noteerde dan wel 14 punten en vier rebounds, maar was met negen assists erg belangrijk. Topscorers bij de Spurs waren DeMar DeRozan  en Rudy Gay. Zij scoorden respectievelijk 32 en 31 punten.

OOK RAPTORS SLAAN TOE IN VIERDE KWART

De Toronto Raptors versloegen vannacht de Philadelphia ’76ers met 102-113. Net als de Lakers hadden de Raptors een sterk vierde kwart nodig om de Sixers uiteindelijk te verslaan. Aan het eind van het derde kwart was het verschil met de Sixers slechts één punt. In het vierde kwart liepen de Raptors uit naar de uiteindelijk voorsprong van 11 punten.
De wedstrijd stond voor voor velen in het teken van de strijd tussen Kahwi Leonard en Jimmy Butler. Beiden lieten zien dat de aandacht terecht was. Leonard scoorde 36 punten en pakte negen rebounds. Daarnaast schoot hij vijf van zijn zes pogingen tot een driepunter raak. Het is voor Leonard alweer de 12e overwinning in zijn carrière op de Sixers. Hij verloor nog geen enkele keer van het team uit Philadelphia. Voor Butler stonden er uiteindelijk 38 punten en 10 rebounds in de boxscore. Bij de Raptors scoorde Jonas Valanciunas 18 van zijn 26 punten in het vierde kwart.

GEORGE LEIDT MAJESTUEUZE COMEBACK THUNDER

Voor de vierde keer in de tien laatste wedstrijden is het de Brooklyn Nets niet gelukt een voorsprong van minimaal acht punten in het laatste kwart te verdedigen. In de thuiswedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder verdween een voorsprong van 23 punten als sneeuw voor de zon. Dankzij de fantastisch spelende Paul George wonnen de Thunder: 114-112.
In het tweede kwart nam Brooklyn de volledige controle over de wedstrijd. Een voorsprong van 19 punten werd opgebouwd door goed verdedigend werk, waardoor de Thunder moeite had om Brooklyn scorend bij te houden. In het derde kwart ging Brooklyn door met het goede spel waarmee het het tweede kwart was geëindigd. De voorsprong liep zelfs op tot 23 punten.
Ondanks de grote achterstand gaf Oklahoma zich niet gewonnen. Aan de hand van Paul George die maar liefst 25 punten scoorde in het laatste kwart, kwam de ploeg dichterbij. Met drie seconden te gaan nam Oklahoma voor het eerst sinds het eerste kwart weer de leiding. George stond helemaal vrij en schoot eenvoudig een driepunter raak. Door goed verdedigend werk van Russell Westbrook kreeg Brooklyn geen schotkans meer en won Oklahoma.
Topscorer bij Brooklyn was Allen Crabbe met 22 punten. Bij Oklahoma blonk Paul George uit met 47 punten en 15 rebounds. Russell Westbrook was goed voor 21 punten, 15 rebounds en 17 assists.