NBA Update: LeBron breekt record Michael Jordan, Hall of Fame bekend, Kawhi out


LeBron James heeft opnieuw een record van Michael Jordan verbroken. De ster van de Cleveland Cavaliers scoorde voor de 867e wedstrijd op rij minimaal tien punten. De laatste keer dat James niet in de dubbele cijfers kwam, was op 5 januari 2007, toen de Cavs eenvoudig van de Milwaukee Bucks wonnen.
Het is een bijzondere serie van James, en met afstand de langste van het moment. Na The King heeft James Harden de langste serie met minimaal tien punten op zijn naam staan. De guard van de Rockets heeft nu 257 wedstrijden op rij minimaal tien punten gescoord. Hij staat dus 610 wedstrijden achter op LeBron.
Het geeft aan hoe betrouwbaar James in zijn loopbaan is geweest, want hij heeft in zijn leven maar acht wedstrijden minder dan tien punten gescoord. Hij heeft hierdoor vaker meer dan vijftig punten genoteerd, dan minder dan tien. Hiermee behoort hij tot een heel select NBA-groepje.

KAWHI TERUG NAAR NEW YORK VOOR HERSTEL

De mysterieuze blessure van Kawhi Leonard blijft de gemoederen in San Antonio bezig houden. Drie weken geleden leek het nog een kwestie van dagen voor Leonard terug op het veld zou keren, maar de sterspeler van de Spurs is nu weer terug naar New York gegaan om verder te revalideren aan zijn dijbeenblessure.
De Spurs geven zelf weinig informatie over het herstel van Leonard, waardoor de Amerikaanse media zich alleen kunnen baseren op anonieme bronnen rond de speler. Deze geven aan dat Leonard sinds maandag al weer in New York is, waar hij onder toezicht van zijn eigen medisch team verder aan zijn herstel werkt.

“NOT COMING BACK”

Da kans dat de Spurs dit seizoen een beroep kunnen doen op hun forward wordt zo met de dag kleiner. De spelers van de Spurs hielden een paar weken terug al een meeting met alleen de spelers waarin een dringend beroep op Leonard werd gedaan om terug te keren. Zonder resultaat. Manu Ginobili gaf vervolgens bij ESPN aan dat hij er vanuit ging dat zijn ploeggenoot dit seizoen niet meer zou spelen.

“He is not coming back. For me, he’s not coming back, because it’s not helping [to think Leonard is returning]. We fell for it a week ago again. I guess you guys made us fall for it. But we have to think that he’s not coming back, that we are who we are, and that we got to fight without him. That shouldn’t be changing, at least until he is ready for the jump ball.”

De Spurs staan zonder Leonard op de vierde plaats in het westen en zouden op dit moment thuisvoordeel hebben in de eerste ronde van de play-offs. Maar de verschillen in het westen zijn bijzonder klein. De voorsprong op plaats acht is namelijk maar een wedstrijd, en de L.A. Clippers hebben een eenvoudig resterend programma en staan maar drie wedstrijden achter om nog een van de play-off teams te verrassen.

NASH, HILL, ALLEN en KIDD IN HALL OF FAME

Steve Nash, Grant Hill, Ray Allen en Jason Kidd zijn officieel lid van de Hall of Fame. De vier spelers zijn de bekendste van de dertien namen die dit jaar een plaatsje krijgen in de Basketball Hall of Fame.


Voor alle vier de spelers was dit het eerste moment dat ze toegelaten konden worden tot de Hall of Fame. De Hall heeft namelijk als regel dat voor introductie vereist is dat spelers vijf jaar niet meer actief zijn als basketballer. Allen, Nash, Hill en Kidd kwamen allemaal in 2013 voor het laatst uit in een basketbalwedstrijd.

KORT NBA-NIEUWS

  • John Wall heeft afgelopen nacht zijn rentree gemaakt bij de Wizards. De point guard stond twee maanden aan de kant, maar lijkt op tijd fit voor de play-offs. Wel zal Wall rustig worden gebracht en komende nacht niet in actie komen in het duel tegen de Chicago Bulls.
  • Hassan Whiteside heeft zich gisteren fel uitgelaten over het gebrek aan speeltijd bij de Heat. De center kwam slechts twintig minuten in actie en bleef het hele vierde kwart en de verlenging op de bank in de nederlaag tegen de Nets. Volgens coach Spoelstra was dit omdat Whiteside meer conditie moest krijgen na zijn eerdere blessure. De center was het hier duidelijk niet mee eens: “The minutes have been like that all year. It’s really frustrating. … It’s tough. I don’t know, man. It’s crazy. I don’t understand it. It’s bulls—. It’s really bulls—, man.”
  • De operatie voor Joel Embiid is goed verlopen en de center van de Philadelphia 76ers kan mogelijk binnen twee weken weer op het veld staan. Bij een botsing met ploeggenoot Ben Simmons brak Embiid een botje bij zijn oog. Gelukkig blijkt de schade mee te vallen en kan Embiid waarschijnlijk in de eerste ronde van de play-offs gewoon in actie komen.

Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen