Lakers, Clippers en Jazz bovenaan, Michael Porter Jr. keert terug

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.

15 JANUARI – 23 JANUARI


DE STAND


Northwest Division: 1. Utah Jazz (11-4), 2. Portland Trail Blazers (8-6), 3. Denver Nuggets (8-7), 4. OKC Thunder (6-8), 5. Minnesota Timberwolves (3-11)

Pacific Division: 1. LA Clippers (12-4), 2. LA Lakers (12-4), 3. Phoenix Suns (8-6), 4. GS Warriors (8-7), 5. Sacramento Kings (6-10)

Southwest Division: 1. Memphis Grizzlies (7-6), 2. Dallas Mavericks (8-7), 3. SA Spurs (8-8), 4. New Orleans Pelicans (5-9), 5. Houston Rockets (5-9)


IN DE SPOTLIGHTS


CLIPPERS EN LAKERS BOVENAAN WESTERN CONFERENCE

Zowel de Clippers als de Lakers maken hun status als titelfavoriet al vroeg waar. Allebei de LA-franchises hebben een record van 12-4. LeBron James maakt nog altijd veel indruk en de Lakers maken veel kans op een back-to-back titel dit jaar. De Milwaukee Bucks worden als een van de favorieten gezien in de Eastern Conference. Op 21 januari speelde deze ploegen tegen elkaar. De Lakers kwamen tijdens dat duel als winnaars uit de strijd: 113-106. LBJ zette zijn season-high neer in deze wedstrijd met 34 punten.

Bij de Clippers is het Paul George die indruk maakt. Na zijn matige prestaties in de playoffs afgelopen seizoen, laat hij in de beginfase van dit seizoen zien dat hij basketbal niet verleerd is. Natuurlijk laat ook Kawhi Leonard van zich horen met onder meer 32 punten tegen de Kings en 31 punten daarna tegen OKC Thunder.

MICHAEL PORTER JR. KEERT TERUG BIJ DE NUGGETS

De Nuggets begonnen niet al te best aan dit seizoen, maar het begint er langzaam op de lijken in Denver. Michael Porter Jr. miste meerdere weken in de NBA vanwege het coronaprotocol. Hij keerde terug tegen de Suns met zeven punten in 20 minuten vanaf de bank. Dat is niet heel indrukwekkend, maar de Nuggets wonnen wel met 130-126 in overtime en zijn momenteel net boven .500.


SPELER VAN DE WEEK


Onze SportAmerika NBA speler van de week van de Western Conference is Donovan Mitchell. Hij kreeg wat kritiek van Shaquille O’Neal, maar zal dit als motivatie hebben gebruikt. De Utah Jazz zijn namelijk in bloedvorm. Ze hebben zeven wedstrijden op rij gewonnen met de shooting guard als leider. Tegen de Pelicans was hij goed voor 36 punten, 7 rebounds en 5 assists. Daarmee sloot hij de week nog indrukwekkender af met 32 punten tegen de Bucks.

Na Mitchell kwamen een hoop spelers in aanmerking voor onze Player of the Week titel. Kawhi Leonard en Paul George van de Clippers hebben een goede week achter de rug. Maar ook LeBron James, Ja Morant en Nikola Jokic maakte indruk. Normaal kijken we meer naar individuele stats en negeren we het teamsucces, maar bij een winning streak van zeven wedstrijden kunnen we moeilijk teamsucces negeren.


VOORUITBLIK


De komende wedstrijden van de Memphis Grizzlies zijn uitgesteld vanwege corona. Het virus heeft zich namelijk ook in de NBA laten gelden. Meerdere wedstrijden zijn al uitgesteld, maar ook veel spelers hebben individueel in quarantaine gezeten en wedstrijden gemist vanwege nauw contact met iemand die een positieve test heeft gehad. Verder kunnen de Clippers eerder op de 13e overwinning komen, aangezien ze tegen Thunder in actie komen. De Lakers spelen een dag later tegen de Cavaliers, die twee keer achter elkaar van de Nets hebben gewonnen.

foto: David Richard/USA TODAY Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen