Kobe's historische avond in tien beelden

Los Angeles Lakers Kobe Bryant
Kobe Bryant nam vannacht na twintig jaar afscheid van de NBA. Een league die hij jarenlang domineerde met vijf kampioenschappen als gevolg. In zijn laatste wedstrijd schreef hij nog wat extra geschiedenis door maar liefst zestig punten te maken. De laatste minuten, waarin hij eigenhandig een achterstand ongedaan maakt, is een sportmoment om nooit te vergeten. Beleef hieronder nogmaals de onvergetelijke avond.
1. Tribute
Op gigantische doeken voorafgaand aan het duel wordt de loopbaan van Bryant samengevat. De titels, de punten, de All-Star optredens… It’s all there.


2.Magic, LeBron, Garnett en meer
De Lakers-organisatie had goed zijn best gedaan om hun vedette een waardig afscheid te geven. Magic Johnson, die andere beste Laker aller tijden, nam het woord en kondigde een video aan met respectvolle woorden van de grootste sterren in de huidige NBA.

3. Kendrick Lamar
Kobe Bryant is de bekendste ster in Los Angeles, maar niet ver daarachter is de ster van Kendrick Lamar al een paar jaar rijzende. De rapper uit Compton maakte dit prachtige filmpje voor zijn held.
https://youtu.be/m-VtsiHUQ60
4. Flea speelt het volkslied
Oké, dit is niet echt een hoogtepunt deze avond. Tenminste, dat vind ondergetekende. Red Hot Chili Peppers gitarist Flea speelde het Amerikaanse volkslied. Interessante uitvoering, dat wel.


5. Laatste player introduction
Ook zijn medespelers hadden uiteraard wat liefs te zeggen over hun legendarische teamgenoot, die alleen Kareem-Abdul Jabbar en Karl Malone voor zich moet laten op de All Time Scoring List.

6. Fire in het eerste kwart!
De 18-voudig All-Star miste zijn eerste vijf schoten. Zenuwen? Het volkslied van Flea? Maakt niet uit, want het ritme werd daarna snel gevonden. Kobe eindigde het eerste kwart met vijftien punten.

7. Reclameblok
Uiteraard vierde ook Nike de carrière van de Black Mamba. Hij maakte heel veel toffe reclames voor het sportmerk en heeft zijn eigen schoenenlijn. Dit is zijn laatste als speler.
https://youtu.be/qQYz0I5dE_A
8. FIRE FIRE FIRE
De Utah Jazz hadden de hele wedstrijd een voorsprong op de mannen in het goud en paars. Maar toen gebeurde alles wat bij deze sprookjesavond hoorde. Nog éénmaal kreeg de wereld hem te zien: de Black Mamba.
(Eigenlijk moet je dit hele kwart in zijn geheel terugkijken)
https://youtu.be/EzpsyFvz7W0?t=3m13s
9. De knipoog
Afscheid nemen met zestig punten (oudste speler ooit), een comeback overwinning, oorverdovend gegil van de fans, op en neer springende teamgenoten, een verblufde Shaq, een high-fivende Kanye… Hoe heb je dit geflikt Kobe?

10. Het laatste woord

De hele avond is ook prachtig samengevat door de redactie van NBA.com. Een video om te bewaren!

Foto: Getty Images

 1. Ha, dit verzin je toch niet? Een waardeloos laatste seizoen spelen met 20 minuutjes per wedstrijd en dan een grandioze laatste partij. Door 50 keer de bal naar de basket te smijten nog even de hoogste seizoenscore neerzetten. Wat een wedstrijd!
  Het hele seizoen dacht men dat hij beter eerder had kunnen stoppen. Begint iedereen nu te twijfelen?
  En die Utah Jazz, waren zij voor de play-offs geplaatst bij winst?

  • De Utah Jazz waren afhankelijk van de Houston Rockets. Die speelden tegen de Sacramento Kings en de Kings hadden al aangegeven om niet in hun sterkste opstelling te spelen. De Rockets wonnen inderdaad dus deze wedstrijd deed er voor Utah niet toe (achteraf).

  • Nee, de Jazz wisten een half uur voor tip-off dat uitgeschakeld waren nadat de Rockets hadden gewonnen van de Kings.
   Daar kan je theorieën bij gaan verzinnen, maar laten we dat vooral niet doen en vooral genieten van een mooi afscheid. Na een dramatisch seizoen, dat wel 🙂

 2. Toch wel een klein traantje weggepinkt bij het vertrek van deze grootheid. Er zijn haters genoeg in de wereld, ik ben zelf ook niet altijd pro-Kobe geweest, maar je kunt niet om zijn grootheid heen. Deze laatste wedstrijd is de kers op de taart, nu hopen dat hij snel aanschuift bij Inside the NBA want humor zit er bij Kobe zeker in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen