Knicks blijven winnen, Mavericks en Cavaliers op 1-1

Game 2 van de Conference semi-finals zitten erop. Sommige wedstrijden hadden weinig spanning. De Timberwolves versloegen de Nuggets met een fantastische verdedigende wedstrijd: 106-80. Dit terwijl Defensive Player of the Year Rudy Gobert niet aanwezig was vanwege de geboorte van zijn kind. De Cavaliers versloegen de Celtics 118-94, waardoor de serie nu gelijk staat. De overige wedstrijden hadden meer spanning.

WESTERN CONFERENCE

De Dallas Mavericks zijn de eerste die de Thunder weten te verslaan in een play-off wedstrijd dit seizoen. De Thunder verloor 119-110 ondanks 33 punten, twaalf rebounds en acht assists van Shai Gilgeous-Alexander. P.J. Washington speelde fantastisch en had 29 punten.

De Mavericks schoten uit de startblokken en stonden na een vroege driepunter van Luka Doncic 13-2 voor. Doncic heeft de afgelopen paar wedstrijden moeite gehad met zijn diepe schot. In Game 2 was hij wel accuraat en raakte hij vijf van acht pogingen, waarvan vier in het eerste kwart. De wedstrijd ging op en neer. Iedere keer dat de Mavericks weg leken te trekken, kwam OKC terug. Maar de Thunder wisten nooit de voorsprong te pakken. Ook in het vierde kwart ging het op en neer, maar de Mavericks konden later in het kwart toch afstand nemen. Na een late driepunter van Tim Hardaway Jr. bleek het niet meer mogelijk voor de Thunder. Waardoor de serie met een gelijke stand richting naar Texas gaat.

UITSLAGEN GAME 2

#1 Oklahoma City Thunder – #5 Dallas Mavericks: 110-119 (1-1)

#2 Denver Nuggets – #3 Minnesota Timberwolves: 80-106 (0-2 Timberwolves)

EASTERN CONFERENCE

KNICKS OP 2-0 VOORSPRONG TEGEN PACERS

De Knicks hebben een 2-0 voorsprong tegen de Pacers. De Knicks wonnen 130-121. Zij deden dit door goede wedstrijden van hun starters. OG Anunoby, die geblesseerd uitviel met een hamstringblessure, en Donte DiVincenzo hadden allebei 28 punten. Jalen Brunson had er 29, waarvan veertien in het vierde kwart. Voor de Pacers speelde Tyrese Haliburton goed, met 34 punten en negen assists. Halliburton speelde tot nu toe nog geen geweldige play-offs, maar wellicht heeft hij met deze wedstrijd zijn vorm gevonden.

De Knicks begonnen goed en stonden, met vier minuten over in het eerste kwart, 24-13 voor. De Pacers kwamen sterk terug en wisten de wedstrijd gelijk te trekken voor het eind van het kwart: 36-36. Jalen Brunson raakte geblesseerd waardoor hij het hele tweede kwart miste. Dit hielp de Pacers, die tien punten voor stonden aan het eind van de eerste helft: 73-63.

Na de rust was Brunson terug en gingen de Knicks direct op een run. Twaalf punten van DiVincenzo in dit kwart, hielpen de Knicks. Zij stonden acht punten voor aan het eind van het derde kwart: 99-91. De Pacers vochten hard in het vierde kwart, maar uiteindelijk konden ze de Knicks niet stoppen. Na een late floater van Jalen Brunson stonden de Knicks acht punten voor met 40 seconden over. Een voorsprong die ze niet meer weg zouden geven.

#1 Boston Celtics – #4 Cleveland Cavaliers: 94-118 (1-1)

#2 New York Knicks – #6 Indiana Pacers: 130-121 (2-0 Knicks)