Kings sturen Cousins naar New Orleans in trade

Sacramento Kings v Boston Celtics
De Sacramento Kings hebben tijdens het All-Star Weekend besloten sterspeler DeMarcus Cousins samen met Omri Casspi naar de Pelicans te sturen. In de trade krijgen de Kings hiervoor Buddy Hield, Tyreke Evans, Langston Galloway, een eerste en een tweede ronde draft pick terug.
De deal kwam als een volslagen verrassing, aangezien de Kings twee weken terug nog aan hadden gegeven dat hun center niet beschikbaar was en dat ze Cousins in Sacramento wilden houden. De Kings lijken nu toch te kiezen voor een nieuwe start, waarbij vooral de first round pick erg interessant was voor de Kings. Het gaat om de eerste ronde keuze die de Pelicans hebben in de komende draft en de pick is slechts beschermd als New Orleans in de top drie mag kiezen. Met het aantrekken van Cousins lijkt de kans klein dat de Pelicans een top drie pick zullen hebben, waardoor de Kings waarschijnlijk een extra lottery ticket hebben in de komende draft.


Om de eigen pick in de draft te houden moeten de Kings zelf in de top tien mogen kiezen, aangezien hun draftkeuze anders naar Chicago gaat. Gezien het vertrek van Cousins is de hoop van het management van de Kings dat de ploeg de komende maanden genoeg gaat verliezen om te zakken in de stand om de pick in eigen handen te houden.
Shooting Guard
Zelfs als het Sacramento lukt om met de trade twee keer in de lottery te kiezen lijken de Kings de verliezer van de trade te zijn, want behalve de eerste ronde pick krijgt Sacramento niet veel terug. Buddy Hield is dan wel een rookie die in de afgelopen lottery gekozen werd, maar heeft deze keuze nog niet waar kunnen maken dit seizoen. De shooting guard ging op latere leeftijd pas naar de NBA en met zijn 23 jaar is het de vraag in hoeverre hij zich nog kan ontwikkelen en of hij ooit een bovengemiddelde speler zal worden.


Voor de Pelicans lijkt de deal een homerun, maar er zijn zeker risico’s. Cousins heeft bewezen niet de beste ploeggenoot te zijn en speelt net als Anthony Davis liever power forward dan center, dus de vraag is of de twee samen een goed tandem zijn om een team rond te bouwen. Maar de Pelicans moesten iets doen om de ploeg te verbeteren en Davis tevreden te houden. Met Cousins hebben ze in ieder geval een tweede All Star gevonden, terwijl de kans klein was dat de Pelicans deze zouden bemachtigen in de draft of in free agency.
Hoewel New Orleans weinig op heeft hoeven geven voor Cousins zijn er voornamelijk guards vertrokken, waardoor de rotatie hier voor de rest van het seizoen wel dun geworden is. De Pelicans maken nog kans om als achtste de play-offs in te gaan, maar aan coach Alvin Gentry de opgave om hier de juiste line-ups voor te vinden.

Contractverlenging

Naast de Kings is er nog een grote verliezer in deze trade, en dat is Boogie Cousins zelf. In Sacramento kon hij na afloop van zijn contract een verlenging tekenen voor vijf jaar en 209 miljoen dollar als designated speler. In New Orleans heeft Davis deze titel al gekregen, waardoor New Orleans dit niet aan Cousins aan kan bieden en het maximale contract wat de center nu kan tekenen is voor vijf jaar en 179 miljoen dollar. Voor Cousins kwam het nieuws in ieder geval als een verrassing.


Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen