Kings stellen Mike Brown aan als nieuwe head coach

De eerste nieuwe head coach voor 2022-23 is daar. Mike Brown zal bij de Sacramento Kings de opvolger worden van de vertrokken Alvin Gentry.

MIKE BROWN

Afgelopen seizoen kende de Kings weer een seizoen zoals de Kings die de laatste jaren ook hebben gekend: een 30-52 record was goed voor de 12de plaats in het westen. Voor het 16de seizoen achter elkaar geen playoffs dus voor de Kings. Mike Brown moet daar verandering in gaan brengen.

Brown is momenteel de assistent head coach van Steve Kerr bij de Golden State Warriors. Eerder was Brown al head coach van de Cavaliers en Lakers. Verder is hij sinds 2016 tot dit seizoen assistent head coach van de Warriors en was hij ook assistent bij de Wizards, Spurs en Pacers. Enorm veel ervaring dus.

HOE NU VERDER MET DE KINGS?

De Kings hebben voor volgend seizoen flink wat spelers nog onder contract staan. Trey Lyles heeft een cluboptie, terwijl Donte DiVincenzo restricted free agent is. Na het seizoen 2022-23 loopt onder meer het contract van Harrison Barnes af. Voor de lange termijn liggen alleen Domantas Sabonis, Richaun Holmes en D’Aaron Fox vast na 2022-23. Genoeg werk aan de winkel dus voor Brown om te werken aan de toekomst van de Kings.

Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen