Kevin Love: het probleem van 98 miljoen dollar

1-SWYi4bhuJXkSYdsszJIa_w
Nog maar tien teams kwamen ooit terug van een 1-3 achterstand in de NBA Playoffs, waaronder de Warriors dit jaar in de Western Conference Finals. Kleine kanttekening: geen enkel van deze comebacks gebeurde tijdens de Finals. Het zal een buitenaardse prestatie vergen van LeBron James en zijn Cavaliers om het tij te keren en alsnog de Larry O’Brien-trofee naar Cleveland te halen. Een speler die er niet bij zal zijn, is Draymond Green. Aan Kevin Love om te bewijzen dat hij het verschil kan maken.

No love voor Love

Al twee seizoenen lang wordt Love scheef bekeken in Cleveland. En niet alleen omwille van de ruwe gemiddeldes, die een pak lager liggen dan de vier voorgaande seizoenen. Waar Love voorheen een double-double dynamo was, is hij nu een inconsistente spot-up shooter die maar niet lijkt te meshen met superster James en point guard Kyrie Irving. Vooral zijn onvermogen om sterkere centers en snellere small forwards aan te kunnen, is een doodsteek voor de Cavaliers. Een speler als LBJ moet namelijk vrij kunnen zijn om zijn talenten te gebruiken waar nodig. En dat is tegenwoordig vooral als power forward.
Als de Cavs uiteindelijk ten onder gaan, zal Love het waarschijnlijk moeten bekopen. Zijn contract – 98 miljoen dollar over vier jaar – wordt trouwens een pak aantrekkelijker nu de cap de hoogte in gaat.

Makes you think …

Wat als LeBron nooit had aangedrongen op Kevin Love en No. 1 pick Andrew Wiggins gewoon aan boord had gebleven? Akkoord, hij had onervaren geweest en had veel minder vrijheid gekregen, maar zijn jonge benen, aanleg als wing defender en vermogen om zijn eigen shot te creëren, zijn erg interessante skills voor de Cavaliers. Wiggins zou bovendien een pak minder hebben gekost, wat de nodige middelen had vrijgemaakt om twee of drie rotatiespelers te upgraden. Een wereld van verschil!

 1. Andrew Wiggins is een redelijk overbodige speler. Je hebt op de 3 Lebron en Jefferson. Beide ervaren en Jefferson is ondanks zijn leeftijd geen slechte verdediger. Op de 4 kun je Wiggins niet zetten. Op de 2 heb je JR en Shumpert. Ook prima spelers.
  Daarnaast heeft Wiggins voor de cavs 2 nadelen:
  – Als hij een beetje gaat pieken, dan is Lebron al ver over zijn hoogepunt heen.
  – Wiggins komt uit een relatief zwakke draft. Het is maar de vraag of hij zich verder kan ontwikkelen. Kans blijft dat hij niet veel beter meer wordt.
  En wat betreft Love. Love zijn spel kwam bij de T-wolves gewoon beter tot zijn recht. Qua rebounden is Thompson gewoon veel beter. Qua defensie en snelheid laat hij op de PF positie te weinig zien. En als je dan ziet wat voor een salaris hij verdiend dan is het een hele dure stretch 4.
  Het had kunnen werken. Zie bij OKC. Een Ibaka is redelijk gelijkwaardig aan Love. Alleen hadden de trainers en coaches zich moeten focussen op defensie en snelheid. Vooral het tweede is goed te trainen.

 2. Als ze de finals verliezen dan kost t vast de kop van Love. Onterecht in mijn optiek. Je moet t winnen als team en niet als ISO’s. Misschien kan NY hem overnemen. Kan best verrassend uitpakken, mits Melo iets minder egoistisch gaat spelen.

  • Dat is dan natuurlijk de volgende vraag. Wie kan er nog een goede PF/Center gebruiken? Ik denk dat het voor New York niet echt een toegevoegde waarde is. Ik zie liever Porzingis blijven starten en minuten maken op de PF positie. Wat mij betreft zou hij wel naar de Wizards mogen. Die kunnen wel een goede upgrade bij de bigs gebruiken. Enig nadeel: Zij gaan nu achter KD aan (free agent) en hebben slechts 30 miljoen op het roster staan dus kunnen niets bieden voor een trade.

   • KD blijft natuurlijk gewoon in Oklahoma. Als ze zich blijven ontwikkelen onder coach Donovan (lees: meer als een team spelen) dan worden ze wat mij betreft favoriet voor volgend jaar. Scheelde maar een haartje of de Thunder stond nu in de Finals. Wizards lijkt mij dan niet zo aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen