Jeremy Lin out voor de rest van het seizoen

Het slechte nieuws blijft komen. Na de gruwelijke blessure van Gordon Hayward, die hem waarschijnlijk het hele seizoen aan de zijlijn zal houden, is ook de season opener van Jeremy Lin geëindigd in mineur. De point guard van de Brooklyn Nets liep een gescheurde patellapees op tegen de Indiana Pacers op woensdag. De eerste reactie van Lin? ‘I’m done, I’m done’. Het team heeft ondertussen bevestigd dat de ex-Knick hoogstwaarschijnlijk niet meer zal aantreden in 2017-2018.
Lin kwam in het vierde kwart slecht neer na een drive op de basket. De blessure zag er meteen serieus uit.
Het verlies van de point guard is een zware dobber van de Nets. Zij hoopten op een fit seizoen van de veteraan, die werd geteisterd door blessures in 2016-2017 en slechts 36 wedstrijden speelde in zijn debuutseizoen. Brooklyn was 13-23 als Lin speelde en 7-39 als hij dat niet deed. Dit jaar zou de 29-jarige samen met nieuwkomer D’Angelo Russell het backcourt moeten gedragen hebben.
De blessure van Lin betekent meer PT voor Isaiah Whitehead. Ook Caris LeVert, Spencer Dinwiddie en Sean Kilpatrick kunnen een deel van de lading dekken.
Ook bijna-free agent Jameer Nelson, die vanaf vrijdag zou mogen aanpikken bij een nieuw team nadat hij werd gereleased door de Nuggets, is een optie. De veteraan is een betrouwbare spelverdeler met 13 NBA-seizoenen op de teller.
Jeremy Lin heeft een player-option voor 2018-2019 ter waarde van 12,5 miljoen dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen