Yankees sprookje duurt voort, slechts één te gaan

In de preview van deze series werd de metafoor van David versus Goliath gebruikt om de Yankees tegen Indians te beschrijven. De Yankees wonnen drie wedstrijden op rij na een 0-2 achterstand om door te stoten naar de ALCS. Het sprookje lijkt zich voort te zetten: na een 0-2 achterstand in deze series winnen de Pinstripes hun derde wedstrijd op rij tegen de Houston Astros : 5-0. Zij hebben daardoor een 3-2 voorsprong in deze best-of-7 series  genomen en dat brengt de mannen uit de Big Apple op matchpoint. Opmerkelijk: de Yankees zijn nu 6-0 in thuiswedstrijden in dit postseason.

MASAHIRO TANAKA DOMINEERT (WEER)

Masahiro Tanaka was de beoogde ace van de mannen van NY skipper Joe Giradi toen het seizoen begon. Het liep dit jaar anders en Tanaka eindigde het reguliere seizoen met een 4.74 ERA (ruim 1.2 meer dan zijn tot dan toe slechtste seizoen 2015) en een WHIP van 1.24. Echter, zijn derde start in oktober was even solide en heldhaftig (Not all Hiros wear capes) als de twee anderen in dit postseason (13 IP, 2ER met 7H, 2BB en 10K): 7IP, 0ER, 3H, 1BB en 8K.

Tanaka toont emotie in Game 5 // Getty Images

Tommy Kahnle, dit jaar overgekomen in een ruil met de Chicago White Sox, wierp beide overgebleven innings. In deze twee innings gaf hij slechts één hit op en hield de Houston Astros op nul runs.

YANKEES OFFENSE RAAST DOOR

Tanaka en Kahnle kwamen nauwelijks in de problemen in deze wedstrijd, mede doordat zij veel in the zone konden werken door de offense. De punten op het scoreboard werden volledig geproduceerd door twee uiteinden van het offensieve spectrum. Greg Bird brak de ban met een honkslag in de tweede inning die Starlin Castro over de plaat bracht. Bird overschaduwde qua verwachtingen sensatie Aaron Judge aan het begin van dit jaar, maar mistte bijna het gehele reguliere seizoen met een blessure (48 wedstrijden).
In de derde inning sloeg rookie sensation Aaron Judge zijn eerste van twee RBI’s door met een double Brett Gardner binnen te slaan. De mannen uit New York sloegen daarna al snel opnieuw toe: in de vierde inning verdubbelden zij de voorsprong naar 4-0 met RBI’s van Gary Sanchez en “onze” Didi Gregorius. Na deze honkslagen werd Houston starter Dallas Keuchel door manager A.J. Hinch uit de wedstrijd gehaald. Keuchel gaf tot op heden in 12.2 innings in deze play-offs slechts twee runs op, maar leverde absoluut zijn slechtste start af in deze oktober (4.2 IP, 4ER, 7H, 1BB en 8K)
Catcher Gary Sanchez besloot dat een oktoberwedstrijd zonder homerun echt niet kan en plaatste in de zevende inning een bal in het publiek: 5-0. Het is voor de Yankees te hopen dat Judge en Sanchez hun dramatische begin van deze postseason achter zich hebben gelaten, waarvoor deze wedstrijd zeker houvast biedt.

UP NEXT

De Yankees kunnen hun 41e deelname aan de World Series verdienen wanneer zij een overwinning boeken in game 6. Deze wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:00 Nederlandse tijd. Het belooft een heet potje te worden, nu twee van de hardst gooiende werpers in de gehele MLB opnieuw tegenover elkaar staan: Luis Severino tegenover Justin Verlander. Deze twee werpers stonden in de tweede wedstrijd van de ALCS ook al tegenover elkaar. In deze wedstrijd had Verlander een heldenrol, door negen innings te voltooien met maar liefst 124 pitches, terwijl Severino na 4 innings de wedstrijd moest verlaten doordat hij geraakt werd door een bal. Voor deze wedstrijd zullen beide teams in het vliegtuig stappen en zich bijna 2300 kilometer verplaatsen naar Houston, waar de zesde en eventueel zevende wedstrijd zullen worden gespeeld.
 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen