Báez en Arrieta houden Cubs in leven


Met de rug tegen de muur deed Cubs-manager Joe Maddon een beroep op Jake Arrieta. De 31-jarige pitcher had het de laatste wedstrijden moeilijk tegen de Dodgers. Vorig jaar moest Arrieta tijdens Game 3 van de NLCS buigen voor de ploeg uit Los Angeles en tijdens het afgelopen reguliere seizoen zat er ook geen overwinning in. Wat vooraf ook weinig vertrouwen gaf, was de run support. Arrieta zag zijn ploeggenoten welgeteld nul runs scoren tijdens deze twee wedstrijden. Tegenstander Alex Wood moest zich de laatste weken zien te redden met wat simulated games. De leftie gooide zijn laatste echte wedstrijd op 26 september tegen de Padres en boekte toen zijn zestiende overwinning van het seizoen. In die oh zo belangrijke Game 4 kreeg Arrieta wel de hulp die hem toekwam. Javier Báez stond op en leidde de Cubs naar een 3-2 overwinning.
BÁEZ ONTWAAKT UIT WINTERSLAAP
Twee honklopers maakten het leven van Jake Arrieta in de eerste inning heel even zuur, maar de Cubs kwamen er verder zonder problemen door. Alex Wood had al drie weken niet meer gegooid, maar de arm van de voormalig Brave functioneerde prima. In de tweede inning kregen Wood en de Dodgers echter twee dreunen te verwerken. Eerst was het Willson Contreras die met een enorme klap de Cubs op voorsprong zette en Wrigley Field in vervoering bracht.


Van Javier Báez was aanvallend nog niet veel vernomen in dit postseason, maar de infielder volgde het voorbeeld van ploeggenoot Contreras en joeg de bal ook de tribunes in. De twee homeruns brachten het geloof terug bij de fans dat er tegen deze Dodgers misschien wel degelijk iets te halen viel. In de derde inning deed Cody Bellinger wat terug. Ook hij sloeg een homerun en zette daarmee de Dodgers op het scorebord.


WEER JAVY
Nadat Alex Wood de derde en de vierde inning goed was doorgekomen, moest hij in de vijfde toch weer even slikken. Weer was het Javy Báez die de Dodgers pijn deed. Met zijn tweede homerun van de play-offs én van de avond zette hij zijn Cubs op een 3-1 voorsprong. De 24-jarige Puerto Ricaan ontbrak in Game 3 in de starting lineup, maar liet in Game 4 aan zijn manager zien dat hij weer in orde is.
De vijfde inning werd ook het eindstation voor Alex Wood. Na een honkslag van Arrieta werd de starter van de Dodgers, die zes strikeouts noteerde, vervangen door Ross Stripling. De reliever had maar één pitch nodig om de wedstrijd naar de zesde inning te sturen.
ARRIETA HEERST
Jake Arrieta bleef vanaf de heuvel prima werk leveren voor de Cubs. Na ruim honderd pitches werd de starter in de zevende inning, met twee uit, vervangen door Brian Duensing. Het is tot nu toe een zeldzaamheid in deze play-offs, en zeker voor de Cubs, dat een startend werper het zo lang volhoudt. Duensing kwam op de heuvel met twee honken bezet, maar een pop-out was genoeg om de Cubs zonder kleerscheuren door de inning te krijgen.
TURNER SLAAT TERUG
In de ogen van Joe Maddon was Wade Davis de aangewezen man om de Cubs door het restant van de wedstrijd te helpen. Hij maakte echter al snel kennis met de power van Justin Turner. De infielder van de Dodgers sloeg zijn derde homerun van de play-offs en bracht Los Angeles terug tot 3-2. Davis bleef daarna overeind. Hij liet zich ook niet van de wijs brengen toen zijn manager werd weggestuurd nadat deze het niet eens was met een call van de scheidsrechter.


Davis mocht zijn werk afmaken in de negende inning. De Cubs-pitcher moest weliswaar een honkloper toestaan, maar werd geholpen door zijn verdediging. Met een dubbelspel maakten de Cubs een einde aan deze wedstrijd. Los Angeles kan de bezems weer opbergen, want een sweep zat er dit keer niet in. Als Báez de lijn doortrekt en hulp krijgt van Kris Bryant of Anthony Rizzo dan zou dit zomaar nog een interessante serie kunnen worden.
UP NEXT
Donderdag wordt in Chicago de vijfde wedstrijd in deze serie afgewerkt. De Cubs mochten na Game 4 even vieren, maar de titelverdediger is nog altijd maar één nederlaag verwijderd van uitschakeling. Clayton Kershaw is de man die de Dodgers naar de World Series moet loodsen. Net als in Game 1 van de NLCS heet zijn tegenstander José Quintana. De wedstrijd begint donderdagnacht om 2.00 uur (Nederlandse tijd)

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen