Jazz verslaan Golden State, Dinwiddie blinkt weer uit

WOENSDAG 19 DECEMBER

PISTONS WINNEN NA OVERTIME

De Detroit Pistons keken tegen de Minnesota Timberwolves lang tegen een achterstand aan, maar de ploeg van Dwane Casey vocht zich uiteindelijk alsnog naar de overwinning. In Minneapolis werd het 129-123 voor de Pistons.
Bij aanvang van het vierde kwart keken de Pistons tegen een achterstand aan van 14 punten, mede door 22 punten van Derrick Rose in de drie kwarten ervoor. Aan de hand van Blake Griffin, die maar liefst 18 punten scoorde in het laatste kwart, kwamen de Pistons terug in de wedstrijd. In de verlenging viel alles net de goede kant voor de Pistons, waar Andre Drummond zelfs een stepback driepunter raak schoot, waardoor de Pistons hun vijftiende overwinning van het seizoen boekten.
Bij Detroit waren Blake Griffin en Reggie Bullock de uitblinkers met 34 en 33 punten. Voor Minnesota was Derrick Rose topscorer met ook 33 punten.

JAZZ VERRASSEN WARRIORS

Op bezoek bij de Utah Jazz zijn de Golden State Warriors tegen hun elfde nederlaag van het seizoen aangelopen. Aan de hand van Joe Ingles en Rudy Gobert wonnen de Jazz in eigen huis: 103-108.
In het tweede kwart leek het voor Utah een zware kluif te worden. Steph Curry scoorde 18 punten in slechts tien minuten en vaak is dat een voorteken voor een spectaculaire wedstrijd. Echter bleef de echte scoring explosion van Curry uit en bleef Utah in de wedstrijd. Goed samenspel van de Jazz bracht de ploeg van coach Quin Snyder halverwege het derde kwart op voorsprong en gaf deze voorsprong ook niet meer weg.
Bij Golden State waren Steph Curry en Kevin Durant goed voor 32 en 30 punten. Bij Utah scoorde zes spelers meer dan 12 punten. Joe Ingles had de meeste punten: 20. Rudy Gobert was belangrijk met 17 punten, 15 rebounds en vier blocks. Donovan Mitchell was ondanks zijn 17 punten meer een pijnpunt voor de Jazz. Mitchell schoot slechts 5 van zijn 26 schotpogingen raak.

PACERS GEVEN VOORSPRONG WEG

In een spannende wedstrijd tussen de Indiana Pacers en de Toronto Raptors, die aantraden zonder Kyle Lowry, Jonas Valanciunas en Serge Ibaka, trokken de Canadezen uiteindelijk aan het langste eind. De Indiana Pacers hadden bijna de gehele wedstrijd de voorsprong. 44 minuten en 56 seconden lang keken de Toronto Raptors tegen een achterstand aan, maar desondanks wonnen de Raptors: 96-99.
Indiana had lang de controle over de wedstrijd en had een maximale voorsprong van 17 punten in het derde kwart. Indiana verdedigde ijzersterk en maakte het Toronto lastig om veel te scoren. Myles Turner blonk uit in het verdedigende werk met 5 blocks.
In het laatste kwart kwamen de Raptors terug in de wedstrijd. Kawhi Leonard, die uiteindelijk 28 punten scoorde, nam de Raptors bij de hand en een rake driepunter van Fred VanVleet met 26 seconden te gaan bracht de Raptors op voorsprong.
Bij Indiana was Victor Oladipo de topscorer met 20 punten. Voor Toronto was Kawhi Leonard belangrijk met 28 punten, tien rebounds, zes assists en vier steals.

NETS BLIJVEN WINNEN

De Brooklyn Nets hebben voor de zevende keer op rij gewonnen. Hierdoor zijn ze nu het team in de NBA met de meeste overwinningen op rij. Op bezoek bij de Chicago Bulls werd het 96-93.
Grote uitblinker bij de Nets was andermaal Spencer Dinwiddie. Dinwiddie, die in de laatste zeven wedstrijden gemiddeld 24 punten scoort en 52% van zijn schoten scoort, was goed voor 27 punten. Ook had de point guard op defensief vlak een belangrijk rol in de zege van de Nets. Met 4 seconden te gaan en een stand van 94-93 onderschepte Dinwiddie een pass van Justin Holiday waardoor de Bulls geen schotpoging meer hadden.
Voor de Nets was dit de vijftiende zege van het seizoen en zijn ze weer helemaal terug in de play-offrace. De ploeg van Kenny Anderson staat op de negende plaats in het oosten. De Bulls doen het dit jaar veel minder goed. Met slechts zeven zeges uit 32 wedstrijden staat de ploeg uit Chicago onderaan.

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.