Iverson, Shaq en Yao Ming verkozen tot Hall of Fame

Philadelphia 76ers vs New Jersey Nets
Onder meer voormalig NBA-spelers Allen Iverson, Shaquille O’Neal en Yao Ming zijn verkozen tot de Basketball Hall of Fame. De drie voormalig NBA-sterren zijn onderdeel van de zogenoemde Class of 2016 die de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame maandag bekend maakte. Het is voor het eerst dat spelers die minder dan vijf jaar geleden gestopt zijn, opgenomen kunnen worden in de vereerplaats voor mensen die iets speciaals hebben betekend voor de sport basketball.


Naast de voormalig NBA All-Stars krijgen ook WNBA-legende Sheryl Swoopes, Michigan State-coach Tom Izzo, Bulls-eigenaar Jerry Reinsdorf, wijlen center Zelmo Beaty, scheidsrechter Darell Garretson en de eerste professionele Afro-Amerikaanse sportcoach John McLendon een plaatsje in de Hall of Fame.
Onder de gelauwerden zitten weinig échte verrassingen, wel zijn The Answer en Shaq de vroegste opnames nadat ze stopten met spelen op professioneel niveau. Iverson en O’Neal waren respectievelijk goed voor elf en vijftien All-Star optredens en achtvoudig All-Star Yao Ming veranderde door zijn populariteit in zijn thuisland China de internationale allure van de NBA.


Hieronder een aantal reacties van de nieuwbakken Hall of Famers:


Foto: Getty Images

  1. Wat een geweldige HOF wordt dit! Shaq en Ming, de laatste centers met basketbal skills. Hier komt dan nog de meest dominante 6’0 guard bij! Allen Iverson, misschien niet de meest slimme speler, maar wel een gigantische impact gemaakt in de NBA. Top

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen