Houston Rockets traden James Harden naar Brooklyn Nets

De kogel is door de kerk. De Houston Rockets hebben sterspeler James Harden getrade naar de Brooklyn Nets. Na bijna twee maanden aan geruchten over een trade van hun sterspeler is het nu definitief beklonken. In een trade met vier teams vertrekt James Harden naar New York City, waar hij ploeggenoot wordt van Kevin Durant en Kyrie Irving.


JAMES HARDEN NAAR BROOKLYN


De Nets zijn al maanden betrokken bij de geruchten rondom James Harden, aangezien het al langer in de lucht hing dat hij wilde vertrekken. De Nets betalen echter geen vriendenprijsje, want ze geven een groot gedeelte van hun diepte en de toekomst van de franchise op. Zo vertrekken Caris LeVert, Jarrett Allen, Taurean Prince, Rodions Kurucs, drie 1st Round Picks en vier 1st Round Pick Swaps uit Brooklyn. Verder zijn de Indiana Pacers en Cleveland Cavaliers betrokken in de trade en krijgen Victor Oladipo en Dante Exum nieuwe bestemmingen.

Volledige trade

Brooklyn ontvangt: James Harden
Houston ontvangt: Victor Oladipo, Dante Exum, Rodions Kurucs, 3 1st Round Picks van Brooklyn (22, 24, 26), 1 1st Round Pick van Milwaukee via Cleveland (22) en 4 1st Round Pick Swaps van Brooklyn (21, 23, 25, 27)
Indiana ontvangt: Caris LeVert, 2nd Round Draft Pick
Cleveland ontvangt: Jarrett Allen, Taurean Prince

Stroomversnelling

De afgelopen uren kwam de trade in een stroomversnelling. Na de nederlaag tegen de Los Angeles Lakers zei Harden in een persconferentie dat dit team (de Houston Rockets, red.) niet meer te redden was. Nadat hij liever in een stripclub was dan bij de eerste trainingen van het seizoen en een matige houding naar zijn ploeggenoten had, was uiteindelijk de maat vol en werd er naar een trade gezocht. De Brooklyn Nets en Philadelphia 76ers waren de front runners, waarbij de Nets aan het langste eind wisten te trekken.

Brooklyn geeft een hele hoop op, wat lijkt op de rampzalige trade uit 2013 waarbij de Nets al hun picks ruilden voor Paul Pierce, Kevin Garnett en Jason Terry. Nu geven ze met LeVert en Allen twee sterkhouders weg die zich dit seizoen vooralsnog sterk ontwikkelde. Daarnaast zijn er dus ook zeven 1st Round Picks betrokken bij de trade en vertrekken Taurean Prince en Rodions Kurucs. Van de selectie van de Brooklyn Nets uit 2018-2019 zijn enkel nog Joe Harris en Spencer Dinwiddie over. Laatstgenoemde komt dit seizoen niet meer in actie door een blessure.

OVERIGE TEAMS

Met enkel Harden die terugkeert telt het roster van de Nets slechts 12 spelers, waaronder dus Dinwiddie. Er zullen dus nog zeker moves gemaakt gaan worden om aan de verplichte dertien spelers te komen. De toekomstvisie bij de Nets is volledig aan de kant geschoven en de Win Now-mentality is duidelijker dan ooit te zien in Barclays Center. Aan Steve Nash en zijn spelers om er op korte termijn wat van te maken.

Voor de Rockets geldt dus dat ze met Oladilpo en Exum twee aflopende contracten hebben toegevoegd aan de selectie en daarnaast enorm veel picks verzameld hebben. De rebuild kan daar, onder leiding van John Wall, echt gaan beginnen. De Cavaliers hebben met het toevoegen van Jarrett Allen de opvolger voor Andre Drummond gevonden. Drummond is volgend jaar een free agent en zal gezien deze trade volgend jaar waarschijnlijk niet terugkeren. De Pacers vervangen simpelweg Oladipo met LeVert en voegen zo iets toe aan het playoff-team wat ze nog niet hadden: scorend vermogen en een shot creator.

Coverfoto: Carmen Mandato/Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen