Hayward naar Celtics, Durant en Lowry blijven clubs trouw


De Boston Celtics hebben hun All Star binnen. Wat Danny Ainge met de trade deadline en de draft niet lukte, lukte in free agency wel, een extra topspeler naar Boston halen. Gordon Hayward besloot om na zeven jaar de Utah Jazz te verlaten en zijn loopbaan in Boston te vervolgen.
Boston heeft wel nog wat werk te verrichten voor Hayward zijn vierjarige contract van 128 miljoen dollar kan tekenen. Zo moest de ploeg het aanbod aan Kelly Olynyk intrekken, waardoor deze nu een free agent is. Ook Jonas Jerebko en Gerald Green zijn voorlopig bedankt voor bewezen diensten. Het is mogelijk dat de Celtics beide spelers later nog terughaalt, maar de twee hebben dan geen bird rights meer, waardoor ze alleen nog voor een minimaal salaris terug kunnen keren bij de Celtics.
Na al deze moves heeft Boston nog steeds niet voldoende capspace om Hayward te tekenen, dus het zal afscheid moeten nemen van een rotatiespeler, waarschijnlijk Avery Bradley, Marcus Smart of Jae Crowder. Aan Ainge de komende dagen om een geschikte partner te vinden om een van deze spelers onder te brengen.
In Boston wordt Hayward verenigd met coach Brad Stevens, onder wie Hayward in college al speelde bij Butler. Het kwam daarom niet als een verrassing dat de forward na zeven jaar afscheid nam van Utah.


In Utah werd vanzelfsprekend met teleurstelling gereageerd op het vertrek van hun All Star. Maar het kan natuurlijk ook toeval zijn dat Rudy Gobert vlak na de bekendmaking van het vertrek van Gordon Hayward het nummer These Hoes ain’t loyal draaide en op zijn Instagram plaatste…


Durant tekent voor twee jaar bij
Kevin Durant was net als vorig jaar een free agent, alleen was dat dit jaar een stuk minder spectaculair. Na het binnenhalen van de titel was het duidelijk dat KD bij zou tekenen bij Golden State, alleen was de vraag hoe lang en voor hoe veel. Het antwoord is er nu. Durant tekent voor twee jaar en een totaal van 52 miljoen dollar. Dit is flink minder dat het maximum, wat gemiddeld 34 miljoen per jaar zou zijn geweest. Durant heeft opnieuw een player-option, waardoor hij komende zomer opnieuw free agent kan worden. De verwachting is dat KD pas in 2019 een langdurig contract zal tekenen in Golden State, omdat hij dan zijn volledige bird rights heeft.
Kyle Lowry blijft in Canada

Ook Kyle Lowry heeft zijn contract verlengd. De point guard blijft de Raptors trouw en krijgt hiervoor 100 miljoen dollar in de komende drie jaar. Lowry heeft het afgelopen seizoen bewezen dat het veranderde spel in de NBA uitstekend bij hem past en de Raptors zijn dan ook blij dat ze niet eens het maximum hoeven te betalen om Lowry de komende drie jaar aan zich te binden.
Paul Millsap naar de Nuggets
Paul Millsap maakt de stap naar het westen. De forward heeft een akkoord bereikt met de Denver Nuggets voor een contract voor drie jaar voor 90 miljoen dollar. Om ruimte te maken in het budget hebben de Nuggets vervolgens Danilo Gallinari naar de Clippers gestuurd in een sign-and-trade, in ruil voor een tweede ronde draft pick. De Hawks zijn ook een onderdeel van de trade en krijgen Jamal Crawford en een eerste ronde pick in de komende draft. Crawford zal waarschijnlijk direct uitgekocht gaan worden door de Hawks en dan als free agent bij de Lakers of Warriors gaan tekenen.
Het vertrek van Millsap betekent dat de Hawks zullen gaan rebuilden. Blijkbaar waren ze dit altijd al van plan om te gaan doen, want de club heeft volgens de geruchten Millsap geen eens een contract aangeboden om te blijven.


Kings halen Hill en Randolph
De Sacramento Kings hebben met George Hill en Zach Randolph twee veteranen aan het team toegevoegd. Hill tekende voor twee jaar, terwijl Randolph een contract voor twee jaar zal ondertekenen.
Hill kende het afgelopen jaar het beste jaar uit zijn loopbaan, al hielden verschillende blessures hem vaak langs de kant. De 36-jarige Randolph was dit seizoen bankspeler bij de Memphis Grizzlies, maar was ondanks de mindere speeltijd nog altijd goed voor twintig double-doubles, het meest van alle sixth men.
Nets bieden Otto Porter maximum salaris
De Sacramento Kings hadden ook interesse in Otto Porter, maar aangezien deze een restricted free agent is, kozen de Kings er dus voor om Hill en Randolph vast te leggen in plaats van achter Porter aan te gaan. De Brooklyn Nets hebben dit nu wel gedaan en hebben Porter een maximum contract van 106 miljoen dollar geboden voor vier jaar, waardoor Porter komend seizoen dus meer zal verdienen dan Finals MVP Durant. De verwachting is dat de Wizards dit zullen matchen en dat Porter ook komend jaar in de hoofdstad te zien zal zijn.


Bosh en Heat officieel uit elkaar
De Miami Heat hebben het contract van Bosh officieel ontbonden. De voormalig sterspeler kampt al drie jaar met bloedpropjes en het lijkt onwaarschijnlijk dat de forward daarom nog een voet op het basketbalveld zal kunnen zetten.

Met de overeenkomst komt er een einde aan een slepende situatie voor speler en team. Bosh wilde zelf graag zijn loopbaan voortzetten en mocht ook weer spelen van een dokter die hij zelf had uitgekozen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wees een fysieke test van de Heat op nieuwe problemen, waarna de Heat besloten om Bosh niet meer te laten spelen. Het contract van Bosh is nu ontbonden nu beide partijen overeengekomen zijn het resterende bedrag tot 2022 uit te smeren en uit te betalen. Dit maakt Bosh wel een free agent, en mocht hij een dokter of team kunnen vinden die het aan durft om hem te laten spelen dan staat het Bosh vrij om een contract te tekenen.
De Heat nemen ondertussen met pijn in hun hart afscheid van de speler die een belangrijke rol speelde bij de twee titels die de Heat onder leiding van LeBron James wonnen. Pat Riley maakte bij het afscheid bekend dat er nooit meer iemand met nummer 1 zal spelen bij de Heat.

“We can’t wait to someday hang his jersey in the rafters. He is, without a doubt, one of the greatest players in the history of the franchise.”

Foto’s: Getty Images (archief)

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen