Hawks en Pelicans als achtste seed naar de playoffs

Het play-in toernooi is achter de rug. Eerder plaatsten de Nets en Timberwolves zich al als #7 seed voor de playoffs. Afgelopen nacht waren het de Hawks en Pelicans die de laatste twee plekken, als #8 seed, veroverden.

HAWKS – CAVALIERS: 107-101

In Cleveland streden de Hawks en de Cavaliers voor een plek als #8 seed in de playoffs. Qua blessures was John Collins voor Atlanta out gedurende de wedstrijd, terwijl Clint Capela tijdens de wedstrijd geblesseerd raakte aan zijn knie. Bij de Cavaliers keerde Jarrett Allen net op tijd terug en het team leek er meteen beter van te worden.

In de eerste helft, en vooral het eerste kwart (25-36) waren de Cavaliers in eigen huis de bovenliggende partij. Met een voorsprong van tien punten ging Cleveland dan ook de rust in. Na rust ging het echter helemaal fout. De Hawks wonnen het derde kwart met 33-23 en besloten in het vierde kwart de wedstrijd op slot te gooien (23-17). De Hawks wonnen uiteindelijk in het hol van de leeuw met 107-101 en hadden dit vooral te danken aan een uitstekende tweede helft van Trae Young.

De point guard en tevens superster van de Hawks scoorde 38 punten en schoot vier driepunters raak. Verder noteerde hij ook nog negen assists. Verder was Bogdan Bogdanovic vanaf de bank ook belangrijk (19 PTS, 2-3 3PT) voor de Hawks. Bij de Cavaliers, die dus klaar zijn dit seizoen, waren Lauri Markkanen (26 PTS, 8 REB. 6-12 3PT) en Darius Garland (21 PTS, 9 AST) de topscorers. Het was niet voldoende. De Hawks zullen het vanaf zondag als #8 seed op gaan nemen tegen de #1 seed Miami Heat.

PELICANS – CLIPPERS: 105-101

In het westen ging het duel om de #8 seed tussen de Pelicans en de Clippers, en het bleef tot het allerlaatste moment spannend. De Clippers moesten het naast Kawhi Leonard ook doen zonder de teruggekeerde Paul George, die vlak voor de wedstrijd corona op had gelopen. Daardoor miste hij de allesbeslissende wedstrijd. Dit was te merken ook, zeker tegen een team dat op Zion Williamson na iedereen ter beschikking had.

Toch viel het niet meteen op dat George er niet bij was. De Pelicans begonnen in het eerste kwart weliswaar goed (30-22), maar de Clippers bleven in Los Angeles dankzij een aardig tweede kwart in de buurt van de Pelicans. In het derde kwart sloeg de ploeg van LA ineens toe, met een 18-38 derde kwart. Zo stond de thuisploeg ineens met tien punten voor en had het met ingang van het vierde kwart een echte kans om de playoffs te halen.

In het vierde kwart bleek de afwezigheid van George pas echt merkbaar. De Pelicans wonnen het vierde kwart met 31-17 en zouden uiteindelijk met 105-101 winnen. Ondanks dat Brandon Ingram met 30 punten de topscorer van het duel was, waren het vanaf de bank Larry Nance Jr (14 PTS) en rookie Trey Murphy III (14 PTS) die in de slotfase doorslaggevend waren. Bij de Clippers blonken Reggie Jackson (27 PTS, 7 REB, 8 AST) en Marcus Morris Sr (27 PTS, 9 REB, 5 AST 4-11 3PT) uit. De Clippers zijn klaar, terwijl de Pelicans het vanaf zondag op mogen gaan nemen tegen de #1 Phoenix Suns.