Grizzlies sluipen naar Nuggets toe, Jazz uit vorm

Het NBA-seizoen 2022-23 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


23 MAART – 29 MAART


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Denver Nuggets 51-24 (divisie gewonnen)
 2. Memphis Grizzlies 48-27 (divisie gewonnen)
 3. Sacramento Kings 45-30
 4. Phoenix Suns 40-35
 5. Los Angeles Clippers 40-36
 6. Golden State Warriors 40-37
 7. Minnesota Timberwolves 39-37
 8. New Orleans Pelicans 38-38
 9. Los Angeles Lakers 37-38
 10. Oklahoma City Thunder 37-39
 11. Dallas Mavericks 37-39
 12. Utah Jazz 35-40
 13. Portland Trail Blazers 32-43
 14. San Antonio Spurs 19-56 (uitgeschakeld voor de playoffs)
 15. Houston Rockets 18-58 (uitgeschakeld voor de playoffs)

IN DE SPOTLIGHT


GRIZZLIES IN UITSTEKENDE VORM

Sinds de terugkeer van Ja Morant zijn de Grizzlies in de Western Conference amper meer te stoppen. Het team, dat nog steeds tweede staat in de conference, heeft nog maar drie games achterstand op de Denver Nuggets. De laatste negen van de tien duels werden gewonnen door Memphis, dat nu drie games los is van de Kings. Tijdens de huidige win streak van zeven duels werden de Spurs, Warriors, Mavericks, Rockets (2x), Hawks en Magic verslagen.


DE TEGENVALLERS


JAZZ ZAKKEN WEG

Na de Portland Trail Blazers, die inmiddels Damian Lillard voor de rest van het seizoen niet meer in gaan zetten, lijkt het volgende team afgehaakt te zijn voor een plek in het play-in toernooi van de Western Conference. De Utah Jaz hebben zes van hun laatste tien duels verloren en zijn momenteel bezig met een losing streak van vier duels. Er werd verloren van de Trail Blazers, Bucks, Kings en Suns. Mede hierdoor heeft het team nu 1,5 game achterstand op de tiende plaats, die recht geeft op een plek in het play-in toernooi.


SPELER VAN DE WEEK


De SportAmerika Speler van de Week is Devin Booker. Booker was goed tegen de Lakers (33 punten), Kings (32 punten), 76ers (29 punten) en Jazz (24 punten), maar blonk uit tijdens het duel tegen de Thunder. De shooting guard van de Suns kwam toen tot 46 punten.


VOORUITBLIK


Komende week gaan onder meer Clippers – Grizzlies (2x), Timberwolves – Suns, Nuggets – Suns, Warriors – Nuggets en Kings – Pelicans. Genoeg om naar uit te kijken dus in de Western Conference, waar het achter de drie topteams enorm spannend is in de strijd om de directe playoff-plekken en de seeds voor het play in-toernooi.

Foto: Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen