Gordon naar de Suns, Williams via trade naar Dallas

De tweede, derde, vierde en vijfde dag van NBA free agency 2023 zit erop. De grote namen en trades bleven tijdens deze dagen uit, maar toch gebeurde er genoeg om eens een overzicht te maken van alle trades en contracten.

FREE AGENCY DAGEN DRIE, VIER EN VIJF

De afgelopen dagen was het, na de storm tijdens de eerste twee dagen, niet erg druk. Vooral shooting guards kwamen in het nieuws. Zo tekende SG Eric Gordon voor twee jaar (6,5 miljoen dollar) bij de Suns om het team dat gebouwd is rondom Bradley Beal, Devin Booker en Kevin Durant van nog meer scorend vermogen en breedte te voorzien.

Malik Beasley ging ondertussen naar een andere titelkandidaat: de Milwaukee Bucks. Hij tekende daar voor een seizoen en het veteranenminimum en zal vanaf de bank moeten gaan zorgen voor extra scorend vermogen. Lonnie Walker ging ondertussen naar de Nets, terwijl SF Torrey Craig naar de Chicago Bulls ging voor twee seizoenen. Beide spelers zullen de bank van deze teams gaan versterken.

PLUMLEE BLIJFT BIJ CLIPPERS

Wat betreft spelers die bij hun team bleven was er de afgelopen dagen niet al te veel te melden. Alleen C Mason Plumlee besloot van alle spelers die de afgelopen dagen in het nieuws kwamen, bij zijn team te blijven. Hij tekent bij de Los Angeles Clippers voor een jaar en 5 miljoen dollar.

OVERIGE DEALS

PG Corey Joseph – Golden State Warriors: 1 jaar/?

SG Justin Holiday – Denver Nuggets: 1 jaar/?

C Cody Zeller – New Orleans Pelicans: 1 jaar/3.1 miljoen dollar

C Robin Lopez – Milwaukee Bucks: 2 jaar/8 miljoen dollar

F/C Mohamed Bamba – Philadelphia 76ers: 1 jaar/minimum deal

CONTRACTVERLENINGEN EN TRADES

Het grootste nieuws van de afgelopen dagen was dat F Grant Williams via een sign-and-trade naar de Dallas Mavericks is gegaan. Williams tekent voor vier jaar en 54 miljoen dollar. De Celtics krijgen meerdere 2nd round picks terug, terwijl de Spurs er een trade met drie teams van maken. San Antonio krijgt SG Reggie Bullock en een 2023 pick swap.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen