Game-winner Tatum vs Nets, Minnesota verslaat Memphis

De NBA Playoffs zijn begonnen. Alle series hebben hun eerste game gehad, en dus is het tijd om naar de uitslagen te kijken. Dit was Game 1 van de 1ste ronde van de NBA Playoffs.

EASTERN CONFERENCE

In het oosten wonnen de Miami Heat en Philadelphia 76ers overtuigend hun eerste duel, terwijl de Bucks en Celtics ook begonnen met een zege. Van al deze duels was eigenlijk alleen het duel tussen de Celtics en Nets spannend. En hoe.

CELTICS – NETS: 115-114

Kyrie Irving en de Brooklyn Nets nemen het in de playoffs na een teleurstellend regulier seizoen in de eerste ronde op tegen de Boston Celtics. Het voormalige team van Irving dus, en zijn onthaal in Boston was dan ook niet bepaald vriendelijk of liefhebbend. Irving kon zichzelf tijdens de wedstrijd ook een paar keer niet inhouden en moest zijn gevoelens soms even laten spreken.

Dan naar de wedstrijd, die fantastisch was. De eerste helft ging constant gelijk op en eindigde met een gelijke stand: 62-62. High scoring, veel emotie, fouls en contact en een fantastische sfeer. In het derde kwart namen de Celtics onder leiding van Marcus Smart en Jayson Tatum het hef in handen (24-35). Deze voorsprong gaven ze in het vierde kwart echter weer weg, toen vooral Irving wakker werd. Irving leek de Nets naar een uitzege te gaan leiden, maar dankzij een game-winning buzzer beater van Tatum wonnen de Celtics alsnog met 114-115.

Tatum eindigde de wedstrijd met 31 punten en acht assists. Verder scoorde ook Smart (20 PTS), Al Horford (20 PTS, 15 REB) en Jaylen Brown (23 PTS, 4 STL) meer dan 20 punten. De Celtics domineerden vooral de rebounds (29-43). Bij de Nets scoorde Irving 39 punten (6-10 3PT) en kwam Durant niet verder dan 23 punten.

OVERIGE UITSLAGEN

76ers – Raptors: 131-111 (Tyrese Maxey: 38 PTS, 5 3PT)

Heat – Hawks: 115-91 (Duncan Robinson: 27 PTS, 8 3PT)

Bucks – Bulls: 93-86 (Antetokounmpo: 27 PTS, 16 REB, 2 BLK)

WESTERN CONFERENCE

In het westen wonnen de Jazz en Timberwolves meteen een uitwedstrijd, waardoor ze home court advantage hebben overgenomen in de serie. De Warriors wonnen met gemak, terwijl de Suns ook begonnen met een zege.

MAVERICKS – JAZZ: 93-99

De Dallas Mavericks moesten de NBA Playoffs afgelopen weekend beginnen zonder Luka Doncic, en dit was te merken ook. De Jazz, volledig fit, stonden eigenlijk gedurende de wedstrijd voor. Vanaf het tweede kwart grepen de bezoekers de leiding in Dallas, waarna deze niet meer weggegeven werd. Er waren wel momenten waarop de Mavericks het gat wisten te verkleinen, maar de overwinning zat er niet in. De Jazz domineerde vooral qua rebounds (53-34).

Donovan Mitchell was topscorer van dit duel met 32 punten. Ook Bojan Bogdanovic blonk met 26 punten uit tijdens game 1 in Dallas. Mede dankzij deze twee spelers en een verdedigend gezien fantastische Rudy Gobert (17 rebounds, 3 blocks) hebben de Jazz nu home court advantage in de serie. Bij de Mavericks kwamen Jalen Brunson (24 PTS, 7 REB, 5 AST) en Spencer Dinwiddie (22 PTS, 4 REB, 8 AST) bij afwezigheid van Doncic boven de 20 punten uit. De Mavericks lijken Doncic (doubtful voor game 2) ook niet terug te krijgen tijdens het tweede duel in deze serie.

GRIZZLIES – TIMBERWOLVES: 117-130

De serie tussen de Grizzlies en Timberwolves werd voorafgaand aangestipt als misschien wel de meest vermakelijke serie in de eerste ronde. In Memphis stelde beide teams tijdens Game 1 niet teleur. Het duel werd gedomineerd door veel jong talent dat zijn debuut maakte in de NBA Playoffs. Wat de wedstrijd betreft schoten de Timberwolves dankzij een goed eerste kwart (41-33) uit de startblokken. De Grizzlies sloegen echter terug in het tweede kwart, waardoor de ruststand 65-62 was in het voordeel van de Grizzlies. Het derde kwart ging vervolgens gelijk op en werd vooral gedomineerd door de fantastische dunk van Karl-Anthony Towns.

In het vierde kwart domineerde de Timberwolves echter weer (33-23), waardoor de bezoekers ook hier Game 1 wonnen en home court advantage grijpen. De Timberwolves maakten het verschil met hun driepuntschot (39% om 26%) en rebounding (46-35). Anthony Edwards scoorde in zijn eerste playoff-game 36 punten, terwijl Towns 29 punten en 13 rebounds toevoegde. Ja Morant scoorde in zijn eerste game in de playoffs ook 32 punten en had weer een paar fantastische highlights. Dillan Brooks scoorde 24 punten voor de Grizzlies, maar het was niet genoeg voor de zege.

Warriors – Nuggets: 123-107 (Jordan Poole: 30 PTS, 5-7 3PT)

Suns – Pelicans: 110-99 (Paul: 30 PTS, 10 REB, 7 AST, 3 STL)