Fred Hoiberg na 5-19 start ontslagen door Chicago Bulls


Na iets meer dan drie seizoenen is er een eind gekomen aan het dienstverband tussen Fred Hoiberg en de Chicago Bulls. De Bulls zijn 5-19 begonnen aan het seizoen en staan tusssen plek 20-25 in bijna elke statistische categorie.
De matige start is deels te wijten aan het feit dat er drie basisspelers tot nu toe alleen maar geblesseerd zijn geweest: PG Kris Dunn, PF Lauri Markkanen en C Bobby Portis. Zonder deze drie (en Denzel Valentine) zijn de statistieken niet bepaald rooskleurig. 28ste in PPG, 26ste in RPG, 24ste in APG, 24ste in points allowed, 26ste in FG% en 24ste in 3PT%. Dit zijn geen stats van een play-off team, wat de Bulls graag willen zijn. De timing is opvallend, gezien het feit dat Markkanen net terug is gekeerd en Dunn en Portis binnen nu en een week ook terug zullen keren. Dit geduld had de front office van de ploeg uit Chicago duidelijk niet meer.

WISSELVALLIG

De vorige drie seizoenen ging hij 110-136 (45%) en wist hij de Bulls tijdens 2015-16 (42-10) net niet en 2016-17 (41-41) net wel naar de play-offs te leiden. Dit waren teams met onder meer Jimmy Butler, Derrick Rose, Rajon Rondo Nikola Mirotic en Dwayne Wade. Vorig seizoen ging het na het vertrek van de hierboven genoemd namen wat minder (27-55). 2017-18 was het eerste seizoen van de rebuild, die nu dus versnelt dient te worden.
Jim Boylen zal voorlopig de interim headcoach zijn van de Bulls. Met hem zullen ze proberen voorlopig het tij te keren. Hij zal, in tegenstelling tot Hoiberg, de beschikking hebben over Dunn, Markkanen en Portis. Terwijl dit gebeurt zullen de Bulls gaan zoeken naar een definitieve vervanger van Hoiberg. Jim Boylen wordt gezien als één van de kandidaten.

(Top & Cover Photo: Tim Bradbury/Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen