Exodus van talent voor Ohio State Buckeyes

All State Sugar Bowl - Alabama v Ohio State
De Ohio State Buckeyes zullen volgend seizoen onherkenbaar zijn ten opzichte van het afgelopen jaar. Naast de gebruikelijke uittocht van een aantal seniors, hebben maar liefst negen underclassmen laten weten volgend jaar in de NFL te willen spelen. Hoewel iedere school te maken heeft met een zeker verloop, komt het grote aantal vertrekkende spelers hard aan bij de Buckeyes.
Bosa
Grootste aderlating zal het verlies van defensive end Joey Bosa zijn. Hij heeft in zijn drie jaar bij Ohio State de reputatie van beste college speler van het land vergaard. Vergelijkingen met JJ. Watt, Michael Strahan en Jared Allen zijn het gevolg. Behalve Bosa, zal ook Ezekiel Elliott node worden gemist. Elliot is een zeer complete runningback, die in drie seizoenen bij de Buckeyes een groot aantal awards bijeen sprokkelde. Andere underclassmen die vertrekken zijn: Cardale Jones (backup QB), Tyvis Powell (S), Vonn Bell (S), Eli Apple (CB), Darron Lee (LB), Jalin Marshall (WR) en Michael Thomas (WR).
Coach Meyer
Gevraagd naar een reactie geeft succescoach Urban Meyer aan dat negen vertrekkende spelers wat hem betreft wel erg veel is. ‘’Bij Florida heb ik een keer te maken gehad met twaalf underclassmen die vertrokken. Daarentegen heb ik ook bij teams gewerkt waar een dergelijke situatie totaal niet aan de orde was, simpelweg omdat er minder NFL-waardig talent aanwezig was.’’ aldus Meyer in een verklaring.
Seniors
Ook qua vertrekkende seniors gaan de Buckeyes de gevolgen voelen. De huidige senior class van Ohio State was over de afgelopen vier jaar goed voor maar liefst 50 overwinningen. Dat is een evenaring van het record dat in handen is van de Boise State senior class van 2011. Braxton Miller is de bekendste vertrekkende senior. In de periode 2011-2013 was hij de quarterback van de Buckeyes. Na een blessure die hem heel 2014 van het veld hield, ontpopte hij zich afgelopen seizoen als een zeer nuttige receiver.
Recruitment
De aanstaande exodus lijkt voor opschudding te gaan zorgen in de Big-Ten Conference. Met name Michigan zit niet stil. Volgens recruitment autoriteit 247sports hebben de Wolverines tot nu toe de één na beste recruitment periode van het land. Maar liefst veertien 4-ster talenten hebben aangegeven volgend jaar in Ann Arbor te gaan studeren. Ohio State doet het overigens ook niet slecht; naast elf 4-sterren hebben zij ook reeds twee 5-ster talenten aan zich weten te binden. Vers bloed is dus in aantocht.
 
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen