Eerste pick in de 2021 NBA Draft naar Detroit, Rockets en Cavaliers in de top 3

Afgelopen nacht vond de NBA Draft Lottery voor de 2021 NBA Draft plaats. De Detroit Pistons waren dit jaar de gelukkige. Zij zullen in juli als eerste mogen kiezen en zullen waarschijnlijk point guard Cade Cunningham of center Evan Mobley gaan oppikken. De Houston Rockets en Cleveland Cavaliers complementeren de top 3.

PISTONS KRIJGEN EERSTE PICK IN DE SCHOOT GEWORPEN

De strijd om de eerste pick in de 2021 NBA Draft ging dit jaar tussen drie teams: de Houston Rockets, Detroit Pistons en Orlando Magic. Alle drie de teams hadden 14% kans op de eerste pick. Het werden dus de Pistons, die daarmee waarschijnlijk hun point guard of center van de toekomst gaan draften. PG Cade Cunningham en C Evan Mobley zijn met afstand de twee beste spelers in deze draft class.

De Rockets, die dus ook 14% kans hadden, eindigen met de tweede pick. De derde pick was vervolgens een kleine verrassing ten opzichte van de percentages. Dez pick ging namelijk niet de Magic (14%) of Thunder (11.5%), maar de Cleveland Cavaliers (11.5%). Zij mogen de volgende maand dus als derde gaan kiezen.

ORLANDO MAGIC GROOTSTE VERLIEZER

Zoals net vertelt hadden de Orlando Magic een 14% kans op de eerste pick. Zij eindigen uiteindelijk met de vijfde pick. Zelfs de Toronto Raptors, die maar 7.5% kans hadden op de eerste pick, eindigen voor de Magic en grijpen de vierde pick. Een pijnlijke nacht dus voor de Magic (ondanks dat ze twee picks in de top 10 hebben), die sinds het weg traden van bijna al hun belangrijke spelers tijdens de trade deadline een nieuwe rebuild in zijn gegaan. Een fantastische nacht dus voor de Raptors, die de grootste winnaars van de nacht bleken.

De Thunder (11.5%), Warriors (9%), Magic (6%), Kings (4.5%) en Pelicans (4.5%) maken de top 10 af. Zij komen uiteindelijk allemaal uit waar ze van tevoren ook verwacht werden. De top 10 bestaat dan ook uit de teams die van tevoren de meeste kans hadden om daarin te komen. De pick van de Magic (van 3 naar 5), Thunder (4 naar 6) en die van de Raptors (van 7 naar 4) zijn de grootste veranderingen ten opzichte van de van tevoren bepaalde percentages.

De rest van de lottery was ook niet echt verrassend. De Hornets (4.5%), Spurs (1.8%), Pacers (1.7%) en Warriors (0.5%) eindigden allemaal zoals van tevoren verwacht.

Photo: Steven Freeman/Getty Images

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen