Dirk raakt game-winner en krijgt schouderklopje Kobe

Los Angeles Lakers v Dallas Mavericks
Woensdag zouden Dirk Nowitzki en Kobe Bryant voor de vijftigste en laatste keer in hun loopbaan tegen elkaar spelen in het reguliere seizoen, ware het niet dat laatstgenoemde met een blessure aan de kant moest blijven. Eerstgenoemde trok aan langste eind, door zelf de winnende twee punten op het scorebord te schieten: 92-90.
Geschiedenisboeken
De toekomstig Hall of Famers zijn twee van de beste scorers aller tijden. De Laker zal op de derde plaats eindigen met 33.084 punten, terwijl de Duitser op de zesde plaats staat met 28.863 met zo’n tweeduizend punten voorsprong op die andere grootheid in de league: Tim Duncan.
Bryant lijkt me niet het type dat voorafgaand aan een wedstrijd de geschiedenisboeken in duikt. Daarom doen wij het voor hem. Tegen Dallas beleefde hij namelijk enkele mooie herinneringen. In zijn tweede jaar in de league scoorde hij in decemeber 1997 namelijk voor het eerst in zijn loopbaan dertig punten. Acht jaar en zes dagen later scoorde hij meer dan alle Dallas spelers bij elkaar in de eerste drie kwarten, namelijk 62. Hij kwam het vierde kwart niet meer in actie. Bekijk hier nog een keer wat ooit de beste speler in de league was.

Het duel
De wedstrijd was zeker niet de beste die op dinsdag gespeeld werd. De Lakers schoten maar nipt boven de veertig procent van hun schoten raak en de Mavs deden het maar iets beter met 43 procent. Wat de bezoekende ploeg uit Texas vooral goed deed was de bal vasthouden. Slechts zes turnovers liet de ploeg coach Rick Carlisle noteren.
Spannend was het wel en het kwam aan op het laatste balbezit. En niemand anders dan Dirk Nowitzki, die acht van zijn dertien punten in het slotkwart noteerde, mocht aanleggen voor het winnende schot. Raak en een klopje van Kobe. Prachtige beelden.

Eerder in de wedstrijd leek er overigens geen plaats voor Bryant op de bank. Maar waar sommigen hun verlies nemen, maakt De Grote Meneer op zijn eigen manier heel snel duidelijk dat de rest even ruimte moet maken voor “De Michael Jordan van onze generatie”, zoals Nowitzki na afloop van het duel zou zeggen.

“We komen elkaar nog wel een keer tegen”, voorspelde Bryant na afloop. “Ik ben er zeker van dat we een keer gaan afspreken, op een plek zonder camera’s. Dan pakken we een biertje of twee en spelen we voor een laatste keer een one-on-one!”
“Nowitzki was een van de weinige spelers die veel aan trash talk deed tegen mij. Hij en ik gingen dan continu heen en weer en ik zei tegen dingen als “Dirk, ik kan je niet verstaan met dat accent”, maar hij had altijd zijn woordje klaar. Ik heb enorm genoten van de duels die we de afgelopen achttien jaar hebben uitgevochten.”
Mooie woorden van de ster, die zijn team net voor de tiende keer op een rij had zien verliezen.
Boxscore
LA Clippers @ Indiana Pacers 91-89
Phoenix Suns @ Philadelphia 76ers 103-113
Miami Heat @ Brooklyn Nets 102-98
OKC Thunder @ New York Knicks 128-122 (OT)
Washtington Wizards @ Toronto Raptors 89-106
Orlando Magic @ Milwaukee Bucks 100-107
Sacramento Kings @ Portland Trail Blazers 97-112
Dallas Mavericks @ LA Lakers 92-90
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen