Craig Sager maakt NBA Finals debuut

Nebraska v Baylor
De iconische basketbalreporter Craig Sager mag morgen zijn debuut maken tijdens de NBA Finals. De Amerikaan vecht al een lange tijd tegen leukemie. Door de vele operaties en chemokuren moest hij vorig seizoen missen als verslaggever voor de Amerikaanse zender TNT.
Het is uniek dat ESPN/ABC een verslaggever van de concurrent gaat inhuren. Voor Sager wordt er een uitzondering gemaakt en mag hij na 34 jaar in het vak te hebben gezeten, zijn debuut maken tijdens Game 6 donderdag in Cleveland. “Craig is een uniek lid van de NBA-familie. Ik weet dat ons team blij is om met Craig samen te werken. We hopen dat dit een speciale avond zal gaan worden voor Craig en de NBA fans”, vertelde John Wildhack van ESPN.

Eerder dit jaar vertelde Sager dat de kanker was teruggekeerd en dat hij niet wist wat er nu zou gaan gebeuren. Hij is wel gewoon blijven werken voor TNT. Donderdag zal hij dat ook doen met ESPN-collega Doris Burke. “Ik wil graag Turner en ESPN bedanken voor deze kans en om deel te maken van de NBA Finals. Ik wil geen afleiding zijn in de serie, maar ik kijk zeker uit naar de sfeer in het stadion voor Game 6. Dit is een enorme eer voor mij”, liet Sager weten in een statement.

Donderdag nacht om 03:00 is Game 6 van de NBA Finals tussen de Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors.
Foto: Archief Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen