Collison steelt de show, Raptors winnen na comeback

DINSDAG 27 NOVEMBER

COLLISON STEELT DE SHOW IN WINST TEGEN SUNS

Ondanks de afwezigheid van sterspeler Victor Oladipo wisten de Indiana Pacers te winnen op bezoek bij de Phoenix Suns. Domantas Sabonis en Doug McDermott waren allebei goed voor 21 punten, maar Darren Collison stal de show met een klassieke ankle breaker op DeAndre Ayton. Indiana won uiteindelijk met 109-104.
Het eerste kwart ging gelijk op en stond na 12 minuten het ook 26-26 Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats na slechts 5 minuten. Darren Collison wist met een hele mooie DeAndre Ayton te passeren, die uiteindelijk alleen zittend op de grond kon toekijken. In het tweede kwart liepen de Pacers uit naar een voorsprong van 13 punten. Sabonis en McDermott waren samen goed voor 24 punten van de in totaal 35 punten die Pacers scoorde in het tweede kwart.
De Suns kwamen echter wel terug in de wedstrijd en namen zelfs de voorsprong in het vierde kwart. T.J. Warren had hier een belangrijk aandeel in met 8 punten in het laatste kwart. Desondanks wisten de Pacers met belangrijke driepunters de overwinning binnen te slepen.

RAPTORS WINNEN NA COMEBACK VAN 17 PUNTEN

De Memphis Grizzlies zijn dit jaar zeker geen team om te onderschatten. Dat bleek andermaal in de wedstrijd tegen de Toronto Raptors. De ploeg van coach J.B. Bickerstaff nam een ruime voorsprong van 17 punten in de thuiswedstrijd tegen de Toronto Raptors. Desondanks verloren de Grizzlies alsnog: het werd 122-114.
De Raptors begonnen goed aan het eerste kwart en hadden een 8-0 voorsprong na anderhalve minuut. De Grizzlies kwamen sterk uit hun time-out en hadden de voorsprong aan het einde van het eerste kwart. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd in het tweede en derde kwart.
Halverwege het derde kwart begonnen de Raptors beter te spelen en kwamen ze langzamerhand terug in de wedstrijd. Met nog zes minuten in de wedstrijd te gaan namen ze zelfs de leiding door een score van Kyle Lowry. Sindsdien kwamen de Grizzlies niet meer op voorsprong en zodoende wonnen de Toronto Raptors hun achttiende wedstrijd van dit seizoen.
Topscorer bij Toronto was Kyle Lowry met 24 punten. Topscorer van de wedstrijd was Marc Gasol met 27 punten. Gasol deed dit tegen een goed schotpercentage van ruim 71%.

OVERIGE UITSLAGEN

New York Knicks – Detroit Pistons: 108-115
Atlanta Hawks – Miami Heat: 115-113
Los Angeles Lakers -Denver Nuggets: 85-117

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.