College Football: Week 1

UCLA v Arizona State
Het college football seizoen is begonnen! Afgelopen vrijdag werd in Sydney (Australië) de eerste wedstrijd tussen Cal en Hawaii afgetrapt. Aan de hand van nieuwe quarterback Davis Webb won Cal relatief eenvoudig: 51-31. De opvolger van Jared Goff (nu LA Rams) speelde prima: 38 uit 54, 441 yards, 4 touchdowns en geen interceptions.


Volledige speelronde
Komend weekend staat de eerste volledige speelronde op het programma. Waar andere jaren de eerste weken vaak nauwelijks het kijken waard waren, staan er dit jaar gelijk al een paar aardige affiches op het programma.
Zo treden de Oklahoma Sooners (3) zaterdag aan tegen Houston (15). Van de Sooners wordt dit jaar niets anders verwacht dan dat zij de play-offs halen. Houston, dat vorig jaar slechts één wedstrijd verloor, kan deze droom meteen al aan diggelen smijten.
De LSU Tigers (5) spelen tegen Wisconsin. Hoewel het football programma van Wisconsin de laatste jaren een beetje afgegleden is, zullen de Tigers meteen geconcentreerd moeten zijn om deze wedstrijd te winnen.
Knaller van de week is de wedstrijd tussen USC (20) en Alabama (1). De kampioen van vorig jaar zal onmiddellijk vol aan de bak moeten om de gretige Trojans van het lijf te houden. Het wordt vooral interessant om te zien hoe Alabama de quarterback positie in zal vullen. Tot het laatste moment zal coach Nick Saban zijn starter geheim houden. De strijd gaat tussen junior Cooper Bateman en redshirt freshman Blake Barnett.


De Clemson Tigers (2) treden aan tegen Auburn. Vorig jaar was Auburn afgrijselijk, maar het valt niet uit te sluiten dat zij dit jaar keihard terugkomen. Hoewel de quarterback positie van Auburn nog steeds zeer slecht bezet is.
De speelronde wordt maandagnacht afgesloten met de wedstrijd Ole Miss (11) tegen Florida State (4). Hoewel Florida State geen uitgesproken top quarterback heeft, worden zij gezien als de grote uitdager van Clemson waar het gaat om de ACC-titel. Runningback Dalvin Cook kan in ieder geval beschouwd worden als een top kandidaat voor de Heisman award.
Cook
Fox Nederland
Net als vorig jaar besteedt Fox ook dit jaar weer aandacht aan college football. Op zaterdag 3 augustus wordt om 10 uur ’s ochtends Stanford (8) versus Kansas State integraal uitgezonden op Fox Sports 6. Om 15:30 uur wordt dit nogmaals gedaan.
Diezelfde dag is om 18:00 uur West Virginia tegen Missouri live te zien, eveneens op Fox Sports 6. Deze wedstrijd wordt op zondag herhaald om 12:00 uur en om 17:00 uur.
 
Foto: Getty Images (Archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen