Matthews, Peppers en Harrison niet langer verdacht van dopinggebruik

De National Football League heeft laten weten niet langer de Linebackers Clay Matthews, Julius Peppers en James Harrison te verdenken van dopinggebruik. Eerder al werd ook Peyton Manning vrijgesproken.
Philadelphia Eagles v Pittsburgh Steelers
Het trio was naar aanleiding van een documentaire van Al-Jazeera gevraagd om een verklaring af te leggen. Dit was het laatste deel van een onderzoek dat liep sinds januari. Vandaag kwam het officiële bericht naar buiten:
“The NFL found no credible evidence that Pittsburgh’s James Harrison and Green Bay’s Clay Matthews and Julius Peppers were provided with or used substances prohibited under the NFL-NFL Players Association Policy on Performance-Enhancing Substances following a comprehensive investigation into allegations made in a documentary by Al Jazeera America.”
Een prettig begin van het seizoen voor de spelers en teams. Zowel Matthews, Peppers als Harrison wilden de zaak graag afgerond hebben voor het begin van het seizoen. Niemand wilde het teamproces laten verstoren door onnodige spanning. Van grote opluchting lijkt echter geen sprake. Alsof niemand eraan heeft getwijfeld dat deze zaak goed zou aflopen. Geen van de vrijgesproken spelers had ooit positief getest. Men is vooral blij van het probleem af te zijn.


Het Wereld Anti Doping Agentschap WADA heeft de zaak als aankopingspunt geprobeerd te gebruiken om meer inspraak in het beleid van de NFL te verkrijgen. Al vrij snel bleek wek dat dit niet ging gebeuren. Een duidelijk signaal van de NFL richting zowel de WADA als de spelers.
Nu rest enkel nog de zaak voor Free Agent en voormalig Packers linebacker Mike Neal. Hierin moet de NFL nog een uitspraak doen. Een schorsing zou funest zijn voor de steeds kleiner wordende kansen van de contractloze speler.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen