Celtics winnen Game 7, samen met Lakers zeker van Conference Finals

De playoffs zijn dan eindelijk begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: Game 5 (Western Conference) en Game 7 (Eastern Conference) van de tweede ronde in de NBA Playoffs. De Boston Celtics hebben de Toronto Raptors in Game 7 verslagen, terwijl in het westen de Denver Nuggets en Los Angeles Lakers er met de zege vandoor gingen. De Lakers zijn dankzij deze zege door naar de conference finals.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS NAAR EASTERN CONFERENCE FINALS

De Boston Celtics hebben zich geplaatst voor de Eastern Conference Finals. In Game 7 tegen de Toronto Raptors trokken de Celtics aan het langste eind. Aan de hand van Jayson Tatum, die goed was voor 29 punten en 12 rebounds, werd het 92-87 voor Boston.
Boston begon sterk aan de playoff-serie en won de eerste twee wedstrijden. Vervolgens kwamen ze dichtbij een 3-0 voorsprong, maar een fenomenale buzzer-beater van OG Anunoby hield Toronto in leven. Sindsdien heeft Toronto keihard gestreden en uiteindelijk stonden beide teams op drie overwinningen na zes wedstrijden. Hierdoor was een zevende wedstrijd vereist..
De eerste helft gingen de teams lang gelijk op, met uiteindelijk 10 lead changes in de eerste helft. In de tweede helft was Boston dominanter. Van de 24 minuten in de tweede helft stond Boston er 23 minuten en 30 seconden voor. Wel bleef Toronto dichtbij de Celtics en kreeg het de kans met 50 seconden te gaan om op gelijke hoogte te komen. Marcus Smart voorkwam dit echter door middel van een prachtig block op de lay-up van Norman Powell. Hierdoor werd wedstrijd definitief in het slot gegooid. Dinsdagnacht staat game 1 in de Eastern Conference Finals op het programma. Tegenstander: de Miami Heat.

WESTERN CONFERENCE

NUGGETS GRIJPEN LAATSTE STROHALM

De Denver Nuggets hebben de laatste kans om in de playoffs te blijven met beide handen aangegrepen. De ploeg van Mike Malone keek tegen een 3-1 achterstand aan in de playoff-serie tegen de Los Angeles Clippers, dus was een zege de enige manier om uitschakeling te voorkomen. In een spannende wedstrijd toonden de Nuggets veerkracht door 111-105 te winnen.
De Clippers waren vanaf het begin van de wedstrijd de betere partij. Aan het einde van de eerste helft hadden de Clippers zelfs een voorsprong van 16 punten. In het vierde kwart kwamen de Nuggets sterk terug. Met zeven minuten te gaan was het een driepunter van Nikola Jokic die Denver de eerste voorsprong van de wedstrijd bracht. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.
Bij Denver waren het andermaal Nikola Jokic en Jamal Murray die een sterke wedstrijd speelde. Murray was goed voor 26 punten, 8 rebounds en 7 assists, terwijl Jokic 22 punten scoorde, 14 rebounds pakte en 5 assists gaf. Bij de Clippers blonk Kawhi Leonard uit met 36 punten, 9 rebounds en 3 steals. De Clipper zullen zondagavond (19:00) proberen de serie definitief te beslissen.

EENZAME HARDEN KOMT TEKORT TEGEN LAKERS

De Los Angeles Lakers hebben zich als eerste geplaatst voor de Western Conference Finals. In Game 5 in de playoff-serie tegen de Houston Rockets werd er eenvoudig gewonnen: 119-96. LeBron James was de uitblinker voor Purple and Gold met 29 punten, 11 rebounds en 7 assists. James Harden was goed voor 30 punten, 6 rebounds en 5 assists.
De Lakers waren vanaf de tip-off direct dominant. Na slechts zes minuten hadden de Lakers al een voorsprong van 16 punten. Aan de hand van James Harden probeerde de Rockets zich terug te vechten in het duel, maar het slechte spel van zijn medespelers hielp daar niet bij. Harden was de enige speler van Houston met een schotpercentage boven de 40%. De vier andere starters van Houston, P.J. Tucker, Robert Covington, Russell Westbrook en Eric Gordon, waren gezamelijk goed voor slechts 28 punten tegen een schotpercentage van slechts 29.7% (11/37).
In de Western Conference Finals nemen de Lakers het op tegen de winnaar van de playoff-serie tussen de Los Angeles Clippers en Denver Nuggets. Aankomende nacht staat Game 6 op het programma. De Clippers staan in die serie dus 3-2 voor.

Top- en coverfoto: Mark J. Terrill / Associated Press

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.