NHL play-offs: Khudobin leidt Stars naar derde zege


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

De Vegas Golden Knights kwamen na Game 3 van de zo bekende koude kermis thuis. Zij vonden dat ze de bovenliggende partij waren en de shot clock gaf hen ook gelijk. In de eerste (12-4) en de derde periode (18-4) doken ze veelvuldig op voor de goal van Anton Khudobin, maar dankzij Alexander Radulov wees het scorebord de Stars uiteindelijk aan als winnaar. Peter DeBoer zag de nederlaag dan ook als een incident. Iets dan kan gebeuren. De score verbloemde de problemen van Dallas misschien wel. Zij kunnen in deze serie maar moeilijk de weg naar de vijandelijke goal vinden.
Robin Lehner had alle tijd om na te denken over zijn aanstaande contractverlenging. Volgens de geruchtenmolen gaat hij voor vijf seizoenen bijtekenen in Vegas. De noodzakelijke handtekeningen zijn nog niet gezet. In Game 4 had Lehner het aanvankelijk rustig. Zijn Golden Knights wilden weer de regie, maar konden Anton Khudobin niet in verlegenheid brengen. De eerste periode ging dan ook voorbij zonder goals. In de tweede was het Alec Martinez die een gaatje voorbij Khudobin wist te vinden. Door die achterstand moesten ook de Stars zich nu wat meer richting Lehner bewegen. Dit resulteerde nog in de tweede periode in de gelijkmaker van Joe Pavelski. Jamie Benn maakte het extra pijnlijk voor Vegas door op de PP de 2-1 te scoren.
De Golden Knights bleven in de derde periode aandringen. Ze zetten Khudobin vaak aan het werk, maar zelfs met vijf tegen drie wisten ze hem niet te kloppen. Eens te meer liet Dallas zien dat ze verdedigen af en toe tot kunst hebben verheven. De Stars lieten de Knights uitrazen en gingen er uiteindelijk met de zege vandoor. Nog één zege hebben ze nodig om voor het eerst sinds 2000 de Stanley Cup Final te bereiken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Dallas leidt met 3-1
De Vegas Golden Knights krijgen in deze serie een harde les in effectiviteit. Weer hadden ze veel meer schoten op goal dan de tegenstander uit Big D, maar het waren opnieuw de Stars die aan het langste eind trokken. Met Pavelski en Benn maakten de veteranen in dit duel het verschil. Al kwam die eer eigenlijk Anton Khudobin toe. De goalie was bijkans niet te passeren en is langzaam maar zeker in de hoofden van de Golden Knights gekropen.
In de nacht van maandag op dinsdag (02.00 uur Nederlandse tijd) krijgen de mannen van Peter DeBoer de kans om die frustraties van zich af te spelen. Voor hen is Game 5 een must win geworden. Het als eerste geplaatste Vegas staat met de rug tegen de muur en moet nu drie wedstrijden op rij die andere muur, Khudobin genaamd, zien te verslaan.

Cover photo: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen