Celtics en Nuggets boeken eerste zege in Conference Finals

De NBA playoffs nadert zijn climax. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: Game 3 van de conference finals in de NBA Playoffs. De Denver Nuggets en Boston Celtics hebben hun eerste zege van de Conference Finals geboekt. Beide series hebben nu een 2-1 tussenstand.


EASTERN CONFERENCE


CELTICS WINNEN NU WEL

Met een 2-0 voorsprong begonnen de Miami Heat aan game 3 van de Eastern Conference Finals. De Celtics hadden tijdens de eerste twee duels twee keer een zege uit handen gegeven. Toch gaat ook voor de Celtics drie keer scheepsrecht blijkbaar op. In Game 3 ging het namelijk niet fout. De Celtics kwamen wederom snel op voorsprong (31-22 Q1) en gaven deze gedurende de drie kwarten daarna niet meer weg. De Heat probeerde door middel van verschillende runs het feestje van Boston wederom te verpesten, maar dit keer hielden de Celtics het wel vol. Dankzij de 117-106 zege is de tussenstand nu 2-1 in het voordeel van de Heat.
Bij de Celtics scoorden vier spelers meer dan 20 punten. Dat Kemba Walker (21 PTS, 6 REB), Jayson Tatum (25 PTS, 14 REB, 8 AST) en Jalen Brown (26 PTS, 7 REB, 5 AST) boven de 20 punten uit kwamen is geen verrassing meer. Dat Marcus Smart 20 punten, 4 rebounds en 6 assists noteerde was een welkome boost voor de ploeg die op een 2-0 achterstand stond. Sowieso schoten de Celtics fenomenaal tijdens het derde duel van de serie (48% FG, 35% 3PT), daar waar het bij de Heat vrij moeizaam ging (39% FG, 27% 3PT). Bam Adebayo (27 PTS, 16 REB, 3 STL) en Tyler Herro (22 PTS, 3 REB, 4 AST) konden achteraf als enige bij de Heat zeggen dat zij een goede wedstrijd hadden gespeeld. Game 4 van de serie zal in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld worden. Wederom een must-win voor de Celtics. Ook al zullen de Nuggets zeggen dat dit onzin is.


WESTERN CONFERENCE


NUGGETS DANKZIJ MURRAY LANGS LAKERS

Over de Nuggets gesproken. De ploeg uit Denver was in game 1 compleet kansloos, terwijl het tweede duel van de serie dankzij een game-winner van Anthony Davis ook verloren ging. In game 3 was het, net zoals voor de Celtics, dan eindelijk raak. Dit was vooral dankzij een heel goede tweede en derde kwart. Het duel begon namelijk met veel lead changes, waarna de Nuggets in het tweede kwart toesloegen (26-34 2Q). In het derde kwart werd deze lijn doorgetrokken (22-30) en ging de voorsprong zelfs richting de 20 punten. In het vierde kwart kwamen de Lakers nog wel een beetje terug, maar dichterbij dan vijf punten kwamen de Lakers uiteindelijk niet. De Nuggets wonnen met 106-114.
Bij de Nuggets waren, vanzelfsprekend inmiddels, Jamal Murray en Nikola Jokic de uitblinkers. Jokic kwam in de buurt van een triple-double (22 PTS, 10 REB, 5 AST), terwijl Jamal Murray (28 PTS, 8 REB, 12 AST) vooral in de slotfase het team op zijn schouders nam. Toch was er nog een derde uitblinker bij de ploeg uit Denver: Jerami Grant. Grant scoorde uiteindelijk 26 punten. Zowel de Lakers als de Nuggets schoten geweldig vanaf het veld (52% en 55% FG). De Nuggets schoten echter beter van de driepuntlijn (23% om 38%) en domineerde de rebounding (25-44 REB). Dit maakte uiteindelijk het verschil. LeBron James noteerde overigens een triple-double (30 PTS, 10 REB en 11 AST), terwijl Anthony Davis 27 punten scoorden. Game 4 van deze serie vindt plaats in de nacht van donderdag op vrijdag.

Photo: Garrett Ellwood/ Getty Images
Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen