Celtics en Dallas dwingen game 7 af, Heat en Warriors door

Na game 6 in de tweede ronde van de NBA Playoffs weten we dat de Heat en Warriors door zijn naar de conference finals. Wie daar de tegenstander wordt, is nog niet duidelijk. Zondagavond en nacht wordt er twee keer een game 7 gespeeld, afgedwongen door de Bucks en Mavericks.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS – BUCKS: 108-95

Dankzij een knappe zege van de Celtics in Milwaukee gaat er komend weekend twee keer een game 7 gespeeld worden. De Bucks hadden in eigen huis een kans om de serie te beslissen, maar keken tijdens game 6 eigenlijk constant tegen een achterstand aan. In het eerste kwart namen de Celtics al een 28-26 leiding, maar in het tweede kwart sloeg de uitploeg helemaal toe. Een 25-17 tweede kwart zorgde ervoor dat de voorsprong ineens 10 punten was.

Gedurende het derde (29-27 Celtics) en vierde kwart (26-25 Celtics) probeerden de Bucks nog wel het gat dicht te krijgen, maar constant was daar het antwoord van de Celtics. Het gat was even vier punten, maar Jayson Tatum besloot tijdens het vierde kwart zowat in zijn eentje dat er een game 7 zou komen. Tatum scoorde 46 punten (7-15 3PT) en voegde daar negen rebounds en vier assists aan toe. Hij zorgde ervoor dat de Celtics met 108-95 wonnen en er zo een game 7 in Boston komt.

De Bucks, wederom zonder Khris Middleton, zagen wederom Giannis Antetokounmpo domineren. De Griek scoorde 44 punten met 20 rebounds en 6 assists. Het was niet voldoende om de serie te winnen en een game 7 te voorkomen.

OVERIGE UITSLAG

Heat – 76ers: 99-90 (Jimmy Butler 32 PTS) | Heat winnen 4-2

PROGRAMMA

Zondagavond 09:30: game 7 Bucks – Celtics

WESTERN CONFERENCE

GRIZZLIES – WARRIORS: 96-110

De Golden State Warriors hebben tijdens game 6 een einde gemaakt aan de serie met de Grizzlies. Sinds de blessure van Ja Morant wonnen de Warriors drie van de vier duels tegen Memphis. Hier valt de zege tijdens game 6 onder, een wedstrijd waaraan de Warriors goed begonnen. Met een 26-30 eerste kwart nam de thuisploeg meteen de leiding. De Grizzlie sloegen een beetje terug in kwart twee (25-23) en kwart drie (26-25), waardoor het gat met ingang van het vierde kwart nog maar een punt was.

In het vierde kwart stonden Stephen Curry en Klay Thompson op en maakte de Warriors definitief een einde aan de serie. Het vierde kwart werd met 19-32 overtuigend gewonnen door de thuisploeg, waardoor de Warriors met 96-110 wonnen en de serie met 4-2 winnen. Thompson scoorde 30 punten en schoot acht driepunters raak. Curry scoorde 29 punten (zes driepunters) en voegde daar zeven rebounds en vijf assists aan toe. Bij de Grizzlies blonk Dillon Brooks (30 PTS) uit, maar hij was ook zo’n beetje de enige.

Suns – Warriors: 86-113 (Luka Doncic 33 PTS, 11 REB, 8 AST, 4 STL) | serie 3-3 gelijk