Atkinson nieuwe head coach Cavaliers

De Cleveland Cavaliers hebben, een paar dagen na de Los Angeles Lakers, ook hun nieuwe head coach gevonden. Kenny Atkinson gaat aan zijn tweede baan als head coach beginnen in de NBA en is de opvolger van J.B. Bickerstaff.

ATKINSON VOLGT BICKERSTAFF OP BIJ DE CAVALIERS

Bickerstaff zorgde er de afgelopen jaren voor dat er een sterk team werd neergezet die nu twee seizoenen op rij de playoffs heeft gehaald. De verwachtingen waren afgelopen seizoen blijkbaar hoger dan een 48-31 record en de Conference Semifinals, waarin verloren werd van de uiteindelijke kampioen: de Boston Celtics.

Atkinson heeft ervaring als head coach in de NBA, namelijk bij de Brookly Nets. Daar ging hij 118-190, waarna hij zelf op besloot te stappen. Hij ging vervolgens een jaar door het leven als assistent van Steve Kerr bij de Golden State Warriors sinds 2021. Atkinson heeft ervaring met onder meer Jarret Allen en Caris LeVert, die hij nog kent van zijn tijd bij de Nets.

Foto: Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen