Antetokounmpo leidt Bucks naar zege, Clippers vernederen Warriors

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Op dag drie kwamen vier teams voor het eerst dit seizoen in actie. Het NBA-seizoen is nu écht begonnen!

24 OKTOBER

TRIPLE-DOUBLE ANTETOKOUNMPO BEZORGT BUCKS ZEGE

De Milwaukee Bucks hebben hun eerste wedstrijd van het jaar gewonnen. Op bezoek bij de Houston Rockets, die ook hun openingswedstrijd speelde, werd het 117-111. Giannis Antetokounmpo was de grote uitblinker bij de Bucks, met 30 punten, 13 rebounds en 11 assists. Bij de Rockets maakte Russell Westbrook zijn debuut. De point guard scoorde 24 punten, pakte 16 rebounds en gaf zeven assists.
De Rockets kende een raketstart. Na een kleine vijf minuten stond de ploeg van coach Mike D’Antoni al 12 punten voor: 5-17. Echter herpakten de Bucks zich en stonden ze ‘slechts’ zeven punten achter aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart ging het juist weer mis bij de Bucks. Ze gingen de rust is met een achterstand van 16 punten. Voor de Rockets waren het vooral James Harden en P.J. Tucker die de ploeg naar deze voorsprong leidde. Harden scoorde 15 punten en gaf acht assists, terwijl Tucker 11 punten scoorde.
In de tweede helft liepen de Bucks langzamerhand in op de Rockets. Aan de hand van Antetokounmpo die twaalf punten scoorde in het derde kwart, kwamen de Bucks tot een achterstand van zes punten. In het vierde kwart namen de Bucks de leiding, maar moesten het halverwege het vierde doen zonder Antetokounmpo. De Griek liep tegen zijn zesde fout aan. Desondanks wisten de Bucks stand te houden en te winnen.

WARRIORS VERLIEZEN RUIM TIJDENS DEBUUTWEDSTRIJD IN CHASE CENTER

De Golden State Warriors hebben hun eerste wedstrijd in het nieuwe Chase Center niet weten te winnen. De Los Angeles Clippers kwamen op bezoek en wisten ruim te winnen: 141-122. Lou Williams was de topscorer bij de Clippers met 22 punten.
De Warriors begonnen dramatisch aan de wedstrijd en stonden binnen vier minuten 14 punten achter. Het waren Ivica Zubac en Patrick Patterson die het de Warriors lastig maakten met acht en zes punten in de eerste vier minuten. D’Angelo Russell en Stephen Curry brachten de Warriors nog wel terug tot vier punten, maar dichter kwamen ze de gehele wedstrijd niet. Bij rust keken de Warriors aan tegen een achterstand van 11 punten.
In het derde kwart stormden de Clippers uit de startblokken. Ze liepen uit naar een maximale voorsprong van 31 punten en gaven deze niet meer weg. Naast Lou Williams speelden veel spelers bij de Clippers een zeer sterke wedstrijd. Zo scoorde Kawhi Leonard 21 punten en gaf hij negen assists, in slechts 21 minuten speeltijd. Daarnaast toonde Montrezl Harrell en Ivica Zubac de kwetsbaarheid van de Warriors in de paint aan. Harrell scoorde 18 punten tegen een schotpercentage van 89% en Zubac scoorde 16 punten en schoot 80% van zijn schoten raak. Bij Warriors scoorde Curry en Russell 23 en 20 punten. Echter deden zij dit tegen een schotpercentage van 40 en 37 procent.

OVERIGE UITSLAG:

Atlanta Hawks – Detroit Pistons: 117-100; Trae Young: 37 punten, 7 rebounds, 9 assists

Top- en coverfoto: Tim Warner/Getty Images/AFP

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.