World Series: Astros slaan terug in Game 3

Afgelopen nacht is in Washington de derde wedstrijd van de World Series gespeeld. De eerste twee wedstrijden in Houston werden gewonnen door de Washington Nationals, maar afgelopen nacht hebben de Houston Astros hun eerste world series wedstrijd van dit seizoen gewonnen. In game 3 kwamen de bats alive en was de ploeg uit Texas met 4-1 te sterk voor de hoofdstedelingen. Met een 2-1 stand in het voordeel van de Nationals is de spanning in de serie weer enigszins terug.

HOUSTON BREEKT SCORE OPEN

Nadat in de eerste inning nullen op het scoreboard werden uitgewisseld, waren het de Houston Astros die in de tweede inning de eerste run van game 3 noteerden. Kortestop Carlos Correa sloeg een double naar het linksveld op het werpen van Washington startende werper Anibal Sanchez. De daaropvolgende slagman was outfielder Josh Reddick. Met een texas leaguer wist Reddick Correa in de gelegenheid te brengen om de thuisplaat te bereiken vanaf het tweede honk. Zodoende werd de 0-1 op het scoreboard genoteerd.


In de derde inning verdubbelden de Astros op vergelijkbare wijze de score. Tweedehonkman José Altuve sloeg dit keer hetzelfde recept (een double langs het derde honk naar het linksveld). Door suboptimaal veldwerk van de jarige Nationals outfielder Juan Soto (werd gisteren 21 jaar), wist Altuve zelfs het derde honk te bereiken. Vervolgens was het outfielder Michael Brantley die Altuve over de thuisplaat bracht door de bal recht op werper Sanchez af te slaan. Sanchez kon zijn handschoen niet achter de bal krijgen, waardoor Brantley zelf veilig het eerste honk bereikte.

NATIONALS DREIGEN EERST EN SCOREN LATER

Astros startende werper Zack Greinke kwam in de derde inning enigszins in de problemen. Na twee strikeouts, stroomden de honken vol via een honkslag van kortestop Trea Turner en twee walks (Adam Eaton en Juan Soto). Greinke verleidde vervolgens slagman Asdrubal Cabrera met een pracht van een worp tot een swinging strikeout, waarmee de derde uit van de inning werd gemaakt.


Een inning later had Greinke minder geluk. Eerstehonkman Ryan Zimmerman bereikte met vier wijd het eerste honk. Later in de inning scoorde Zimmerman de eerste run van de Nationals op een triple van outfielder Victor Robles. Een baby-shark klappend uitverkocht Nationals Park stond op de banken. Het zou echter de enige run blijken van de Nationals in game 3.

HOUSTON DOUBLE-SINGLE ENCORE

Net als in de tweede inning wisten de Houston Astros in de 5de inning weer te scoren via de combinatie Altuve-Brantley. De Venozolaan sloeg opnieuw een double naar het linksveld en die werd opniuew opgevolgd door een infield hit van Brantley. Daarmee liep de score op naar 3-1 in het voordeel van Houston. In de zesde inning werd de marge zelfs vergroot naar drie runs door een homerun van Astros catcher Robinson Chirinos.

BULLPEN LOCK DOWN

Nadat Zack Greinke in de vierde inning (7 hits, 1 run, 3 BB en 6 K’s) en Anibal Sanchez (10 hits, 4 runs, 1 BB en 4 K’s) in de vijfde inning de heuvel hadden verlaten, namen de relievers van beide teams het over. De relievers aan beide zijden hielden de tegenstander van het scoren, waardoor de Houston Astros de wedstrijd met 4-1 wonnen.

UP NEXT

Komende nacht staat game 4 op het programma in Washington (02:08 CET). Jose Urquidy (2-1 met een 3.95 ERA en 1.10 WHIP in 41 innings dit seizoen) maakt voor de Houston Astros zijn eerste postseason start. Voor de Nationals staat de grote offseason acquisition Patrick Corbin (1-2 met 6.91 ERA en 1.53 WHIP dit postseason/14-7 met 3.25 ERA en 1.18 WHIP dit seizoen) op de heuvel. De Washington Nationals zullen hopen dat ze meer kunnen profiteren van hun honklopers. 25 baserunners waren gestrand op het honk en in game 3 was het team 0 uit 10 met runners in scoring position.

(Cover foto: AP Photo/Patrick Semansky)

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen