College Football: Week 1 recap

College Football Gameday nummer 8: de beste match-ups | Sport Amerika
Wow! College Football is terug, en hoe? Het beste openingsweekend ooit stelde niet teleur. Grote verrassingen, spectaculaire plays en heel veel goed football.
Upsets
Op donderdagavond zette Appalachian State al bijna de toon voor een weekend vol verrassingen. In de uitwedstrijd tegen Tennessee wisten zij een overtime af te dwingen waarin Tennessee genoeg had aan een zeer gelukkige touchdown: 20-13.


Oklahoma kwam er tegen Houston minder goed vanaf. De vooraf als derde geplaatste Sooners konden het tegen de snelle Cougars niet bolwerken: 33-23. Ed Oliver (DT), Houston’s eerste 5-star recruit ooit, was fantastisch; 7 tackles en 2 sacks waren het resultaat.
Ook voor het als vijfde geplaatste LSU lijkt het nu al een lang seizoen te worden. Op Lambeau Field was Wisconsin met 14-16 te sterk. Leonard Fournette liep als een Heisman kandidaat, maar de Tigers offence kwam in totaal slechts tot 131 passing yards. Dat bleek onvoldoende om de stugge Badgers te verslaan.
Verder begon het seizoen zuur voor Notre Dame. In Austin (TX) wonnen de Texas Longhorns met 50-47 na een dubbele overtime. De manier waarop de overtime tot stand kwam was saillant; een Longhorns PAT werd geblockt, waarna deze door Notre Dame werd teruggelopen voor twee punten.

Alabama en Clemson
De finalisten van afgelopen seizoen deden allebei wat zij moesten doen. In het geval van Alabama zelfs meer dan dat. De Crimson Tide wonnen 52-6 van het weerloze USC. Alabama neemt met deze zege absoluut een voorschot op een herhaling van het afgelopen seizoen.


De Clemson Tigers hadden meer moeite, met Auburn. Heisman kandidaat Deshaun Watson kwam tot 19 completions uit 34 pogingen. Hij was daarmee goed voor een magere 248 yards, één touchdown en één interception. Wil Clemson dit jaar opnieuw de finale halen dan zal het beter moeten.
Overige uitslagen top 25

Charlotte – Louisville 14-70
Kansas State – Stanford 13-26
Furman – Michigan State 13-28
Northwestern State – Baylor 7-55
Bowling Green – Ohio State 10-77
Hawaii – Michigan 3-63
South Dakota State – TCU 41-59
Rutgers – Washington 13-48
UCLA – Texas A&M 24-31
Miami (Ohio) – Iowa 21-45
North Carolina – Georgia 24-33
Southeastern Louisiana – Oklahoma State 7-61
UC Davis – Oregon 28-53
Massachusetts – Florida 7-24
Mississippi – Florida State 34-45

 
Foto: Getty Images (Archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen