2016 NBA Play-Offs Preview: Spurs vs. Grizzlies

Spurs - Grizzlies
Na een fantastisch regular season gaan de NBA play-offs weer van start! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Zaterdag en zondag gaan de eerste wedstrijden van start en bij SportAmerika blikken we vooruit op alle first round series. In dit geval: (2) San Antonio Spurs vs. (7) Memphis Grizzlies.
San Antonio Spurs
De San Antonio Spurs kenden een uitstekend regular season. Met een record van 67-15 vestigden de manschappen van coach Gregg Popovich een nieuw franchise record en met een home-record van 41-1 evenaarden ze de legendarische Celtics uit het seizoen 1985-1986. Waar de ball movement van de Spurs altijd wordt geroemd, sprong dit jaar de defense er uit. Met een Defensive Rating van 96,6 punten zijn de Spurs het best verdedigende team in de League. Grote man dit seizoen was foward Kahwi Leonard. De oud Finals-MVP en uittredend Defensive Player Of The Year maakte met name op aanvallend gebied een grote stap. De kersverse All-Star neemt meer schoten en mag ook vaker naar de freethrowline. Hij eindigde het seizoen met gemiddeld 21,2 punten per wedstrijd en is dit seizoen dodelijk van afstand, getuige zijn 44,3% van drie.
https://www.youtube.com/watch?v=blPSTHUx34s
Memphis Grizzlies
De Memphis Grizzlies zullen een stuk minder vrolijk terugkijken op afgelopen regular season (42-40 record). In februari raakte sterspeler Marc Gasol geblesseerd aan zijn voet en een maand later voegde ook point-guard Mike Conley zich in de ziekenboeg. Bij die twee blessures bleef het niet voor de Grizzlies. Gedurende het seizoen zijn er door de vele blessures liefst 28 verschillende spelers in actie gekomen voor Memphis, een nieuw NBA record. Het gevolg van al die blessures is goed terug te zien in de prestaties van de Grizzlies. De ploeg van coach Dave Joerger ging de All-Star break in met een record van 31-22. Na de All-Star break stortte het als een kaartenhuis in elkaar en wist de ploeg nog maar elf wedstrijden te winnen.
Willen de Grizzlies een woordje meespreken in deze series, dan moet het komen van Zach Randolph. De Power Foward van de Grizzlies is de verpersoonlijking van de grit & grind mentaliteit van Memphis. Van de big 3 is alleen Randolph inzetbaar deze series en hij zal de Grizzlies moeten dragen. In de regular season noteerde Randolph gemiddeld 15,3 punten en 7,8 rebounds per wedstrijd.


Season Series
De Spurs en Grizzlies speelden dit seizoen vier keer tegen elkaar. Vooral fans van de Spurs zullen vertrouwen halen uit die vier ontmoetingen. De Spurs swept de season series.
21 november 2015 – Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs – 82-92
3 december 2015 – San Antonio Spurs @ Memphis Grizzlies – 103-83
25 maart 2016 – Memphis Grizzlies @ San Antonio Spurs – 104-110
28 maart 2016 – San Antonio Spurs @ Memphis Grizzlies – 101-87

Voorspelling
Spurs – Grizzlies zal waarschijnlijk niet de meest spannende eerste ronde matchup worden. De Grizzlies kampen met teveel blessures om het de Spurs moeilijk te kunnen maken. Het zal voor de Spurs een mooie opwarmer worden, Spurs in vier.
Buckets series preview

Speelschema
Let op! Er is rekening gehouden met tijdsverschil en dus is de Nederlandse datum en tijd weergegeven in onderstaand schema.
Game 1 – Maandag 18 april 2016 om 2:00 @ San Antonio
Game 2 – Woensdag 20 april om 3:30 @ San Antonio
Game 3 – Zaterdag 23 april om 3:30 @ Memphis
Game 4 – Maandag 25 april om 19:00 @ Memphis
Indien nodig zullen de overige games in Amerika op 26, 28 en 30 april plaatsvinden. Indien deze niet overdag gespeeld worden en dus in Nederlandse tijd ‘s nachts uitgezonden worden, zou dat dus betekenen dat deze data net als in bovenstaand schema een dag later zijn.

Poll: wat denk jij?

bike trail guide

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen