2016 NBA Play-Offs Preview: Clippers vs. Trail Blazers

Clippers - Trail Blazers

Na een fantastisch regular season gaan de NBA play-offs weer van start! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Zaterdag en zondag gaan de eerste wedstrijden van start en bij SportAmerika blikken we vooruit op alle first round series. In dit geval: (4) Los Angeles Clippers – (5) Portland Trail Blazers.

Los Angeles Clippers
Na een turbulent seizoen hebben de Clippers zoals verwacht een plaats in de play-offs veroverd. Onder leiding van een ijzersterke Chris Paul behaalde de brigade van coach Doc Rivers 53 overwinningen in de topzware Western Conference. Het seizoen van de Clippers werd gekenmerkt door de aanwezigheid van DeAndre Jordan, die na een meer dan hevige flirt met de Dallas Mavericks alsnog besloot een contract te tekenen bij de beste ploeg van Los Angeles, en de afwezigheid van Blake Griffin, die na een handgemeen met een staflid van de Clippers een gebroken hand opliep en 45 wedstrijden uitgeschakeld was. Tijdens de afwezigheid van Griffin ontpopte scherpschutter J.J. Redick zich tot een uiterst waardevolle speler die nooit uit het oog verloren mag worden.


Portland Trail Blazers
Niemand had aan het begin van het seizoen vermoed dat de mannen uit Portland een plek in de play-offs zouden veroveren. Na een ware leegloop in de zomer van 2015 waarbij alle starters met uitzondering van Damian Lillard het noordwesten van de Verenigde Staten achterlieten heeft coach Terry Stotts het toch voor elkaar gekregen een hecht team te smeden met een spectaculair backcourt bestaande uit guards Damian Lillard en C.J. McCollum. Aanwinsten als Mason Plumlee, Gerald Henderson en Al-Farouq Aminu bewezen hun waarde en hielpen de Trail Blazers naar een 44-38 record, goed voor een onverwachte vijfde plaats in het westen.
Trail Blazes play-off odds
De wiskundige genieën van het Amerikaanse 538 gaven de Trail Blazers aan het begin van het seizoen een kans van 23% om de play-offs te behalen, ze bewezen het tegendeel.
Season series
Tijdens het reguliere seizoen speelden de ploegen reeds viermaal tegen elkaar. Hiervan wonnen de Clippers er 3 en trok Portland één keer aan het langste eind. De meeste wedstrijden waren waren echter spannend tot aan het laatste kwart; geen enkele wedstrijd was een walkover.
20 november 2015: Los Angeles Clippers 91 – 102 Portland Trail Blazers
30 november 2015: Portland Trail Blazers 87 -102 Los Angeles Clippers
6 januari 2016: Los Angeles Clippers 109 – 98 Portland Trail Blazers
24 maart 2016: Portland Trail Blazers 94 – 96 Los Angeles Clippers
Tijdens één van deze wedstrijden mocht C.J. McCollum niet meedoen vanwege een fout op het wedstrijdformulier. Doc Rivers kon dit wel waarderen.


De Clippers weten op de een of andere manier regelmatig het bloed onder de nagels van hun tegenstanders vandaan te halen. Alhoewel er geen uitgesproken rivaliteit heerst tussen de twee ploegen zullen er ongetwijfeld momenten zijn waarbij de gemoederen hoog oplopen; we zijn niet voor niets in de play-offs beland!
Key matchup
Deze series bevat een matchup tussen de van de beste points guards in de Western Conference. Chris Paul vs. Damian Lillard is een duel waar menig basketball-liefhebber het water bij in de mond loopt. Met career-highs van gemiddeld 25 punten en 7 assists per wedstrijd heeft Lillard een volgende stap in zijn ontwikkeling gezet.
https://www.youtube.com/watch?v=3f6oAfVikPs
Zijn leiderskwaliteiten worden geroemd door menig (ex-)ploeggenoot; medespelers lijken net een stapje meer te willen doen als de 25-jarige guard uit Oakland op het veld staat. Critici brengen nog regelmatig zijn defensieve tekortkomingen naar voren, maar ook op dit gebied heeft Lillard stappen gemaakt.
Chris Paul daarentegen is de ervaren maarschalk die zijn pionnen over het veld dirigeert en zo al jaren tot uitstekende resultaten komt. Jaar na jaar bewijst CP3 zijn reputatie als topverdediger en één van de meest complete point guards van de NBA. Zijn 19,5 punt, 10 assists en 2 steals per wedstrijd maken hem een geduchte opponent voor elke tegenstander, die coaches van de tegenstander regelmatig hoofdbrekers oplevert.


Voorspelling In een jaar waarin de Clippers onder een vergrootglas lagen is de druk om te presteren alleen maar groter geworden. Leider Chris Paul heeft in zijn carriere nog nooit de Conference finals gehaald. Dit jaar willen de Clippers laten zien waartoe ze in écht in staat zijn. De verrassende Trail Blazers moeten de eerste horde worden in wat een fantastisch postseason moet worden: Clippers in 6 
Buckets series preview

Speelschema
Game 1, 18 april 04:30: Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers
Game 2, 21 april 04:30: Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers
Game 3, 24 april 04:30: Los Angeles Clippers @ Portland Trail Blazers
Game 4, 26 april 04:30: Los Angeles Clippers @ Portland Trail Blazers
Game 5, 28 april, indien nodig: Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers
Game 6, 30 april, indien nodig: Los Angeles Clippers @ Portland Trail Blazers
Game 7, 2 mei, indien nodig: Portland Trail Blazers @ Los Angeles Clippers
Poll: Wat denk jij?

image polls


Foto en edit: Mike Tibbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen