2016 NBA Play-Offs Preview: Cavaliers vs. Pistons

Cavaliers - Pistons
Na een fantastisch regular season zijn de NBA Play-offs weer van start gegaan gisteren! Kunnen de Golden State Warriors een repeat voor elkaar boksen of krijgen we een nieuwe NBA-kampioen? Vandaag blikken we bij SportAmerika verder vooruit op alle first round series. In deze preview bespreken we de matchup tussen de nummers een en acht uit de Eastern Conference: De Cleveland Cavaliers tegen de Detroit Pistons.
Cleveland Cavaliers
Het seizoen van de Cleveland Cavaliers lijkt op een achtbaan, waar David Blatt helaas niet groot genoeg voor bleek te zijn. Nadat hij vorig jaar in zijn eerste seizoen als coach in de NBA de Finale haalde met de Cavs, was het voor Blatt voor de All Star break al voorbij. De ploeg stond toen eerste en dat is onder nieuwe coach Tyronn Lue zo gebleven.

De Cavaliers hebben LeBron James, Kyrie Irving en Kevin Love en daar is eigenlijk alles mee gezegd. De ploeg mist het gehele seizoen al een identiteit en leunt vooral op de genialiteit van de drie sterspelers. De laatste weken is daar wel af en toe een uitbarsting van J.R. Smith bijgekomen.

Toch is het wederom LeBron James die in de spotlight staat. In de afgelopen tien wedstrijden had King James een gemiddelde van 28 punten (63% schotpercentage), 8 rebounds, 8 assists en schoot 52% van zijn driepunters raak. James is in vorm en houd zich wat rustiger op social media na zijn recentelijke uitspatting van cryptische tweets en het ontvolgen van de Cavaliers twitteraccount.


Detroit Pistons
Stan Van Gundy heeft de Detroit Pistons dit seizoen weer relevant gemaakt. Na zeven jaar zijn ze weer terug in de play-offs. Het is een solide ploeg geworden en hebben met Reggie Jackson en Andre Drummond twee hele leuke spelers die elkaar goed kunnen vinden in de pick-and-roll. Het spelletje waar Van Gundy ook succesvol mee was tijdens zijn periode in Orlando (met Nelson en Howard).
Daarnaast hebben ze met Tobias Harris een groot talend in huis gehaald net voor de trade deadline. Hij is een prima aanvulling voor de Pistons en is met zijn zestien punten gemiddeld per wedstrijd belangrijk geweest voor Detroit in de ontknoping van het regular season. De grote man waar Van Gundy een team om wil bouwen is natuurlijk Drummond, die zich blijft ontwikkelen en dit jaar de NBA leidt in totaal aantal rebounds per wedstrijd.
Season Series
De ploegen zijn elkaar dit seizoen al vier keer tegengekomen. In het reguliere seizoen wist Detroit drie van die vier ontmoetingen te winnen.
17 november 2015 – Cleveland Cavaliers @ Detroit Pistons 99-104
29 januari 2016 – Cleveland Cavaliers @ Detroit Pistons 114-106
22 februari 2016 – Detroit Pistons @ Cleveland Cavaliers 96-88
13 april 2016 – Detroit Pistons @ Cleveland Cavaliers 112-110

Andre Drummond vs. Tristan Thompson
De fans zullen natuurlijk vooral hopen op bevliegingen van James, Irving en Love. In deze serie kan het duel onder de basket wel eens heel belangrijk worden. De Pistons waren dit seizoen het op één na beste team onder de basket met gemiddeld 46 rebounds en 12 offensieve rebounds per wedstrijd. Alleen de Oklahoma City Thunder deden het beter. Het leeuwendeel van alle rebounds aan de kant van Detroit komt op rekening van Andre Drummond.


Maar coach Lue heeft al aangekondigd dat Tristan Thompson zal starten op de center positie. De forward van de Cavs pendelde dit seizoen tussen de bank en starting lineup, maar heeft van Lue de voorkeur gekregen in de play-offs. Vorig jaar was hij heel erg sterk in de play-offs voor Cleveland, wat hem ook een miljoenencontract opleverde. Dit jaar pakte hij gemiddeld 9 rebounds per wedstrijd, 5 minder als Drummond.
Het voordeel van de Cavaliers is dat ze kunnen roteren en ook Timofey Mozgov, Channing Frye en Kevin Love op Drummond kunnen zetten. Het is aan Drummond hoe hij zich zal gaan handhaven tussen al dat ‘geweld’ onder de basket.
Voorspelling
Laten we eerlijk zijn. De Cavaliers zijn hier de betere ploeg. De ploeg van Tyronn Lue is divers en heeft natuurlijk LeBron James op het roster. De Cavaliers zijn daarnaast steeds beter aan het worden vanaf de driepuntlijn dit seizoen en J.R. Smith en Kevin Love zijn beiden in staat om er een hoop van die afstand in te schiten van tijd tot tijd. De Pistons zullen vooral proberen weinig fouten te maken, hopen op de kwaliteiten van Andre Drummond en Reggie Jackson. Een sweep is daarom niet zo heel erg voor Detroit. De play-offs zijn dit jaar gehaald en de ploeg van Van Gundy heeft een mooie toekomst voor de boeg.
Buckets series preview

Speelschema
Let op! Er is rekening gehouden met tijdsverschil en dus is de Nederlandse datum en tijd weergegeven in onderstaand schema.
Game 1 – Zondag 17 april 2016 om 21:00 @ Cleveland
Game 2 – Donderdag 21 april om 2:00 @ Cleveland
Game 3 – Zaterdag 23 april om 1:00 @ Detroit
Game 4 – Maandag 24 april om 2:30 @ Detroit
Indien nodig zullen de overige games in Amerika op 26, 28 en 30 april plaatsvinden.
Poll: Wat denk jij?

find bike trails


Foto en edit: Mike Tibbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen