NBA Komende Week: Leonard tegen Green, rivaliteit in LA

KawhiLeonard
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs worden gehaald. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden kijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.
Minnesota Timberwolves vs Cleveland Cavaliers, dinsdagnacht 1:00
De Cleveland Cavaliers zetten afgelopen week coach David Blatt op straat. Hij zou niet functioneren zoals het hoorde, maar ook de hand van LeBron James was zichtbaar in het ontslag. Een goed huwelijk was het niet tussen coach en speler/’GM’. Afgelopen nacht wist het al niet te winnen tegen de Chicago Bulls onder leiding van nieuwe coach Tyronn Lue. Tegen de Minnesota Timberwolves een nieuwe kans.
Tegen het oude team van Kevin Love. De forward was een superster in Minnesota, maar in Cleveland kan hij maar geen potten breken. Ook bij de Cavaliers wordt er inmiddels gesproken over een kleine fout rondom Love, want bij de Timberwolves draait Andrew Wiggins inmiddels alleraardigst. Normaal gesproken zou het een makkelijke overwinning zijn voor James en consorten, maar door alle onrust is er wellicht kans voor Wiggins en de Timberwolves.


San Antonio Spurs vs Golden State Warriors, dinsdagnacht 4:30
De wedstrijd van de Cavaliers is maar ‘een opwarmertje’ voor de wedstrijd iets later in de nacht. De San Antonio Spurs spelen tegen de koploper in het Westen, de Golden State Warriors. We kunnen wel concluderen dat de Spurs en de Warriors, op dit moment, de twee beste teams in de NBA zijn. De vraag blijft wat Gregg Popovich voor een tactiek uit de hoge hoed tovert. Speelt hij met het sterkste team of wil hij de Warriors niet slimmer maken voor de play-offs.
Mocht het komen tot de sterkste startende vijf, dan zijn er twee interessante match-ups in deze wedstrijd. Stephen Curry tegen Tony Parker. Normaal zou je zeggen dat er geen maat staat op Curry dit moment, maar Parker speelt ook een zeer sterk seizoen nadat hij afgelopen zomer tijdens het Europees kampioenschap niet helemaal goed uit de verf kwam voor Frankrijk.
De andere match-up is er een van twee forwards. Kawhi Leonard en Draymond Green lijken dit seizoen belangrijker te zijn dan ooit. Het talent wat ze bezitten komt er steeds meer uit en hebben een steeds groter aandeel in de overwinningen van hun team. Ze mogen zichzelf al bijna in één adem noemen met LeBron James en Kevin Durant, maar dan moet er nog wel een kleine stap gezet worden.


Sacramento Kings vs New Orleans Pelicans, vrijdagnacht 2:00
De Sacramento Kings zijn bezig met een aardige reeks van overwinningen. Met de overwinning tegen de Indiana Pacers staat de teller op vijf. Daarmee namen ze ook plaats acht in beslag in het westen. Er zijn al veel teams die op plaats acht zijn beland in het huidige seizoen, maar geen enkel team bleef plakken door de wisselvalligheid onderin de Western Conference. Voor nu lijkt het erop dat de Kings er voorlopig mee aan de haal gaan.


Het is een plaats die de New Orleans Pelicans graag willen hebben. De afgelopen jaren heeft het meegedaan in de play-offs en daar willen de Pelicans natuurlijk graag een vervolg aan geven. Er is zeker nog wel kans voor het team uit New Orleans. De inhaalslag is al voorzichtig begonnen. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen. Tijd om nummer vier, vijf en wellicht wel zes daaraan vast te plakken.
Los Angeles Lakers vs Los Angeles Clippers, zaterdagnacht 4:30
Ja, de Los Angeles Lakers presteren voor geen meter en als we naar het verschil op de ranglijst kijken en naar de statistieken zullen de Clippers, afkomstig uit dezelfde stad, met gemak de overwinning binnenslepen. Als we kijken naar de afgelopen drie jaar zou ik daar ook mijn geld op zetten. Van de afgelopen twaalf keer dat deze rivalen tegenover elkaar stonden wisten de Clippers elf keer te winnen.


De Lakers kunnen toch wat zelfvertrouwen tanken door tegen de rivaal een overwinning te boeken. Al maken ze het de Clippers maar enigszins lastig, dat zou al goed zijn voor de Lakers. Al lijken Bryant, Russell en Hibbert niet opgewassen tegen de sterke Big Three van de Clippers Chris Paul, Griffin en DeAndre Jordan.
Golden State Warriors vs Philadelphia 76’ers, zaterdagavond 11:00
Het gebeurt niet heel vaak, maar als het gebeurd dan meestal op een zondagavond. Maar voor de Nederlanders is er zaterdagavond ook een wedstrijd te bewonderen op een gunstig tijdstip. Om 11 uur staan het beste en slechtste team van dit moment tegenover elkaar. Hoewel de Golden State Warriors af en toe op briljante wijze spelen zal de wedstrijd niet echt een goede reclame zijn voor de Nederlandse NBA-leek. Spanning van deze wedstrijd zal ver weg zijn.
De 76’ers doen het sinds kort overigens wel aardig. Sinds de komst van Ish Smith weet de ploeg uit Philadelphia weer wedstrijden te winnen en ziet het er allemaal wat minder treurig uit dan dat het eerder was. Toch hoeven we niet teveel te verwachten. De 76’ers zullen toch gaan voor een top draftpick aan het einde van het seizoen. Een aantal dagen geleden was er nog een leuke statistiek over beide teams. 16 januari 2017, zet het in uw agenda.

  1. Jammer dat er niet een uitgebreide preview is over de wedstrijd Spurs-GSW. (de twee beste teams van de afgelopen tien jaar?) Stukje is lichtelijk misleidend, vanzelfsprekend zal er geen match-up zijn tussen Green en Leonard. Green kan Leonard niet verdedigen, Kerr zal veelvuldig Iguodala en Barnes switchen. Leonard heeft geen kind aan Barnes, dus waarschijnlijk zal Iguodala veel minuten maken tegen Kawhi. Als je de wedstrijden tussen de Spurs en de Warriors ontleed kom je tot de conclusie dat Pop en zijn staff zich als enige consequent weten te wapenen tegen het spel van de Warriors. Dit doen ze veelal om de 1-4 pick, Warriors/Curry favoriete play, onschadelijk te maken. Ze geven het initiatief aan Draymond, die gedwongen wordt veel midrange jumpers te schieten. (Spurs geeft na Pacers de meeste midrange punten weg) Leuk feitje: van de laatste 25 ontmoetingen, wist Curry er maar 3 te winnen. Nu komt echter het allermooiste: de Warriors opereren dit seizoen veel met de smallball opstelling. Zou Kerr dit deze wedstrijd ook doen of houdt hij deze kaart op zak? Spurs allerbeste line-up is Mills, Ginobili, Leonard, Aldridge en Diaw. Hiermee sturen ze vrijwel elke offense kansloos naar huis. Deze vijf zullen de smallball lineup moeten afstoppen. (Curry, Klay, Iguodala, Barnes, Green) Het zal een interessant schaakspel worden. Curry zal hierin het verschil moeten maken. Ik denk niet dat hij verdedigd zal worden door DPOY Leonard, maar dat hij eerder Parker (Spurs weakest link op defense) en Mills tegenover zich zal krijgen. Hij zou de best compleet los kunnen gaan vannacht, maar aan de andere kant: de Spurs is wel zijn plaaggeest. Ik heb er iig zin in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen