World Baseball Classic 2017 preview: Poule D

Estadio_Telmex_de_Atletismo
Mexico keert voor de tweede maal (na 2009) terug als gastheer in de eerste ronde. het land moest zich weliswaar eerst zien te plaatsen, maar dat de liefhebbers WBC-honkbal te zien zou krijgen stond toen al vast. De poule in Mexicali was toen al bekendgemaakt. Dit is overigens niets nieuws, het overkwam Chinees Taipei in 2013 ook. De Mexicanen waren ook al gastheer van een qualifier in 2016. Dit gebeurde echter niet in Estadio Telmex de Atletismo, maar in Mexico City.
Dit stadion is in 2011 neergezet. Destijds diende het voor de Pan-Amerikaanse Spelen. Hoewel het voor dat toernooi werd gebouwd om de atletiekwedstrijden te hosten (dit is ook nog te zien aan de sintelbaan) is het sindsdien vooral gebruikt als onderkomen voor honkbalwedstrijden. Voor de WBC wordt de capaciteit van het stadion maar liefst verdubbeld. Normaal is er ruimte voor 8.000 liefhebbers, maar tijdens het toernooi voor 16.000. Tijdens wedstrijden van het thuisland, maar zeker ook tijdens Puerto Rico-Venezuela wordt een vol stadion verwacht.
Naast het thuisland, de verliezend finalist van 2013, Puerto Rico, en de nummer drie van 2009, Venezuela, is ook vaste deelnemer Italië in deze groep ingedeeld. De tweede traditionele grootmacht uit Europa, naast Nederland, beleefde in 2013 zijn beste WBC tot nu toe en maakt op basis van een mogelijke rivalry met één van de Latijns-Amerikaanse concurrenten deze groep compleet. Op de volgende pagina’s worden de deelnemende landen in Poule D beschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen