WBC: Dominicaanse Republiek maakt geen fout

3740898676_c12c9a6f91_o
Titelverdediger Dominicaanse Republiek heeft zonder zich overmatig te hoeven inspannen van Canada gewonnen in de openingswedstrijd van poule C. De Dominicanen hadden welgeteld 1.1 inning nodig om de klus te klaren.


Nadat startende pitcher Ryan Dempster (een pensionado) in de eerste inning al enige moeite had om de Dominicanen van scoren te houden was er in de tweede inning geen houden aan. Een double van Nelson Cruz gevolg door een groundout van Adrian Beltre en een honkslag van Greg Polanco bracht het openingspunt op het scorebord.
De Dominicaanse slagploeg was daarmee nog niet klaar. Welington Castillo was de volgende die naar de plaat wandelde om vervolgens nonchelant een homerun te slaan waarmee hij ook Polanco meenam, 3-0. Omdat ook José Reyes een single noteerde was de hele slagploeg aan zijn eerst at bat toegekomen en was er nog altijd maar 1.1 inning gespeeld. Toen Robinson Cano ook een single sloeg en José Bautista hetzelfde deed kwam ook José Reyes binnen, 4-0.

Balk

Canada kon wel direct wat terugdoen in de derde inning. Al had het daar wel de scheidrechter voor nodig. Volgens de leidsman maakte startende pitcher Carlos Martinez een schijnbeweging, een zogenaamde balk. Dit is opvallend, Martinez noteerde in de afgelopen vier seizoenen in de MLB welgeteld tweemaal een balk. Desondanks kwam de op de honken gekomen Jonathan Malo voor de Canadezen binnen.
In de vijfde inning sloeg Dalton Pompey een tweehonkslag waarop Jonathan Malo de 2-4 kon binnenlopen. Het antwoord van de titelverdediger was een honkslag van Adrian Beltre die Carlos Santana binnenbracht. Toen Jose Bautista met een homerun Jose Reyes en Manny Machado meenam was de strijd wel gestreden, 2-8 voor de Dominicaanse Republiek in de zesde inning.

Slot

De zevende inning bracht de 2-9 op het bord toen Beltre nog maar ens binnenliep op een line out van Reyes. De Dominicaanse closer Fernando Rodney had uiteindelijk maar 8 pitches nodig om twee man terug naar de dug-out te sturen. Jeurys Familia mocht het daarna afmaken.
De Dominicanen maken zich nu op voor de clash met Team USA op zaterdagavond (plaatselijke tijd). Voor die tijd speelt Team USA eerst tegen debutant Colombia.
Foto: Flickr/The Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen