NFL Free Agency Update #1 – Het circus barst los

Het is vier uur lokale tijd in het noordoosten van Amerika geweest, en dat betekent dat de tijd van transfers en nieuwe contracten officieel is aangebroken in de NFL. In deze eerste update zetten we de tien duurste contracten die het eerste uur zijn uitgedeeld op een rij, evenals enkele opvallende ontwikkelingen.

LET OP! Alleen spelers die van teams zijn gewisseld, en contracten waarvan de financiële details bekend zijn gemaakt, zijn meegenomen in het onderstaande overzicht!

FA1
Opvallend is dat de Jacksonville Jaguars de twee duurste aanwinsten op hun naam hebben tot dusver. Zij tasten diep in de buidel om in A.J. Bouye en Calais Campbell twee aanwinsten voor een defensie te halen die vorig jaar al best wat indruk maakte in de tweede helft van het seizoen.
Offensive lineman worden ook nog steeds goed betaald, de Browns slaan een slag door één van de beste jonge guards in Kevin Zeitler aan zich te binden. Maar ook Matt Kalil – die in Carola met zijn broer mag gaan spelen – Russell Okung en Andrew Whitworth gaan goed boeren bij respectievelijk de Chargers en de Rams.
Tot slot wordt duidelijk dat de Arizona Cardinals hiermee twee zeer betrouwbare verdedigers verliezen in de eerder genoemde Campbell, maar ook in Tony Jefferson, die in Baltimore een duo zal gaan vormen met Eric Weddle.
Buiten deze tien duurste signings om, waren er echter ook andere opvallende namen die van team wisselden.
FA2
Waar de Redskins Pierre Garcon naar de San Francisco 49ers zagen vertrekken, gaat DeSean Jackson naar Tampa Bay om Jameis Winston een nieuw wapen te geven naast Mike Evans.
Ondertussen gaat misschien wel de meest getalenteerde free agent in Alshon Jeffery, voor minstens één jaar naar Philadelphia tegen een volledig gegarandeerde veertien miljoen dollar! Samen met hem trekt ook Torrey Smith naar Philadelphia, al moet vermeld worden dat bijna elke dollar in zijn contract niet gegarandeerd is, en dat hij wel degelijk zal moeten spelen wil hij het contract uitzingen.
Tot slot vind de tweede keuze van de NFL Draft uit 2013, Luke Joeckel, zich met een eenjarige deal terug in Seattle. Na een teleurstellend begin van zijn carrière in Jacksonville, hoopt hij in Seattle alsnog aan zijn draft status te kunnen voldoen.
Texans lozen Osweiler
Het grootste nieuws buiten dit alles was misschien wel dat uit Houston en Cleveland. Beide teams maakten bekend dat de Browns per direct Brock Osweiler overnemen, inclusief zijn contract, en daarvoor ook nog een draft pick uit de tweede ronde krijgen van de Texans.


Volgens de wel ingevoerde John McClain betekent dit echter niet dat ze direct achter Romo aan gaan. Wel betekent het dat ze hun fout al na één jaar toegeven, en Osweiler en zijn contract één jaar eerder dan verwacht van hun boeken kunnen halen.
Ondertussen blijven de Browns maar draft picks verzamelen, en daar ze genoeg cap space hebben, is het nog maar de vraag of ze Osweiler überhaupt gaan gebruiken of gewoon direct ontslaan.
Niet iedereen vertrekt
Buiten bovenstaande spelers om zijn er ook enkele die niet vertrokken, het gaat hier om de volgende spelers:

  • DT Brandon Williams, Ravens, 5 jaar – $54.000.000
  • DT Nick Fairley, Saints, 4 jaar – $30.000.000
  • TE Levine Toilolo, Falcons, 3 jaar – $12.000.000
  • OT Benjamin Ijalana, Jets, 2 jaar – $11.000.000
  • S Chris Conte, Buccaneers, 2 jaar – $5.000.000
  • QB Landry Jones, Steelers, 2 jaar – $4.400.000

Daarnaast lijken de New England Patriots akkoord te zijn met Bills-CB Stephon Gilmore, terwijl ze CB Logan Ryan naar de Tennessee Titans zien vertrekken. Dit, en ander nieuws, zal zonder meer in de volgende free agency update aan bod komen!

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen