WBC Day 12: Team USA eerste finalist

Na een overwinning van Team USA tegen Venezuela versloeg Amerika vannacht Cuba. Het sterrenensemble was veel te sterk voor Cuba en versloeg het team met een klinkende 14-2 overwinning. Daarmee kan de ploeg van Mark DeRosa zich opmaken voor de tweede WBC-finale op een rij.

In een uitverkocht LoanDepot Park was het de vraag of Cuba de Verenigde Staten kon verrassen. Op dag elf kwam Team USA aan de hand van een grand-slam van Trea Turner terug van een achterstand tegen Venezuela. Roenis Elias was de startende werper voor Cuba en bij Team USA kreeg de veteraan Adam Wainwright de bal. Wainwright kwam al vroeg in de problemen. De eerste drie Cubanen die aan slag kwamen sloegen alle drie een single en daarmee kwam Alfredo Despaigne aan slag met volle honken en nul uit.

CUBA STRIKES FIRST, GOLDSCHMIDT REPAREERT SCHADE

Despaigne kreeg het voor elkaar om met de volle honken een vrije loop af te dwingen en daarmee scoorde Cuba als eerste. Cuba kon echter niet nog meer profiteren van de vroege honklopers en door een ground out van Ariel Martinez bleef het bij 1-0. Mookie Betts kwam als eerste aan slag voor Team USA en opende met een double. Mike Trout werd vervolgens de eerste nul, maar Paul Goldschmidt zou de wedstrijd doen kantelen. Een four-seam fastball aan de binnenkant van de plaat raakte hij perfect en zo kwam Team USA op voorsprong.

DE GROTE TREA TURNER SHOW

Trea Turner was de grote man door zijn grand slam tegen Venezuela, maar tegen Cuba liet de kortestop vanuit de negende plaats in de slagvolgorde ook zien nog altijd in vorm te zijn. In de tweede inning sloeg hij wederom een homerun. In de innings die volgden, bleef Team USA maar scoren. Van de derde tot de vijfde inning scoorde de Verenigde Staten elke inning tweemaal en zo liep de voorsprong op tot 7-1. Andy Ibanez sloeg voor Cuba nog via een RBI-single de tweede run over de plaat.

In de zesde inning was het weer raak voor Turner. Met drie man op de honken sloeg hij zijn vierde homerun van de World Baseball Classic. Daarmee is hij nu de speler met de meeste homeruns in de WBC-geschiedenis van Team USA. Ook kwam hij gelijk met Wladimir Balentien (2017) en Adrian Beltre (2006) op de tweede plaats in het all-time homerun klassement van de World Baseball Classic. Seung Yuop Lee is nog altijd leider met vijf homeruns. Hij behaalde dat totaal tijdens het toernooi van 2006.

Trout mocht ook nog meedingen in het RBI-feestje. Hij sloeg na een single van Betts een double, waarop de outfielder van de Dodgers kon scoren. Het was pas de eerste hit van Trout tijdens de wedstrijd, die verder een vrij teleurstellende wedstrijd speelde. DeRosa haalde vervolgens de midvelder van de Los Angeles Angels van het veld en bracht Cedric Mullins erin als pinch runner.

KERS OP DE TAART VAN MULLINS

Diezelfde Mullins zou uiteindelijk de einduitslag bepalen. Hij sloeg met twee nullen op het bord een homerun en scoorde zo de 14-2. Aaron Loup kwam vervolgens op de heuvel voor Miles Mikolas om de negende inning vol te maken. Alfredo Despaigne sloeg vervolgens zichzelf in een dubbelspel en zo bereikte Team USA voor de tweede maal op rij de WBC-finale.

UP NEXT

Amerika is dus de eerste finalist en zij zullen vannacht met veel interesse gaan kijken naar de tweede halve finale. Daarin staan Mexico en Japan tegenover elkaar. Om 00:00 Nederlandse tijd begint de wedstrijd. Bij Mexico zal Patrick Sandoval op de heuvel acteren als starter en bij Japan gaan de honneurs naar Roki Sasaki. Gaat Team USA een kans krijgen om revanche te halen voor de verloren groepswedstrijd tegen Mexico, of staat een echte honkbalklassieker tegen Japan te wachten?

Coverfoto: Sam Navarro

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen