Sabathia kondigt afscheid aan, Nola en Severino verlengen


De meteorologische lente is nog even weg, maar afgelopen week is in de honkbalwereld de lente al aangebroken. Pitchers and catchers van alle MLB-teams hebben zich namelijk gemeld op de Spring Training faciliteiten van hun clubs. De serene stilte op deze accommodaties in Arizona en Florida wordt verstoord door het geluid van pitches die in een catchershandschoen tot stilstand worden gebracht en een enkele knuppel die een bal raakt. De full-squad trainingen beginnen voor de meeste teams morgen en op donderdag 21 februari wordt de eerste oefenwedstrijd weer gespeeld. Baseball is back!


Hoewel de grootste contracten aan free agents nog vergeven moeten worden, zijn er in de afgelopen week toch een aantal contracten afgesloten. Hierbij een update van de belangrijkste nieuwtjes.


SEVERINO VERLENGT BIJ YANKEES, C.C. ZWAAIT AF NA 2019


De New York Yankees en ace Luis Severino zijn het eens geworden over een meerjarig contract. Severino verdient 40 miljoen dollar over de komende vier seizoen. Daarnaast is er een optie voor een vijfde jaar ter waarde van 15 miljoen dollar. De 24-jarige Dominicaan was in de voorbije twee seizoen de ster van de rotatie. In beide seizoen behaalde hij het meeste aantal wins van zijn team, kwam het ERA niet boven de 3.40 uit, bleef zijn WHIP onder de 1.16 en registreerde hij een strikeout per nine van 10+.
De ervaren C.C. Sabathia maakte bij een persconferentie in Yankees camp bekend dat 2019 zijn laatste seizoen in de MLB wordt. Sabathia staat aan de start van zijn achttiende seizoen in de MLB. Ondanks fysieke klachten in de afgelopen jaren , bleef Sabathia een relatief nuttige werper in de rotatie van de New York Yankees. De linkshandige werper is een 6-voudige All-Star die in 2007 namens de Cleveland Indians de Cy Young Award won.


PHILADELPHIA PHILLIES VERLENGEN AARON NOLA


Aaron Nola was in 2018 dé man in de rotatie van de Philadelphia Phillies (17-6, 2.37 ERA, 0.98 WHIP en 224 strikeouts in 221 innings). Voor Phillies-fans was het dan ook goed nieuws dat speler en club overeenstemming hebben bereikt over een contractverlenging. De rechtshandige werper tekent voor vier seizoenen bij, waarin Nola 45 miljoen dollar gaat verdienen. Daarnaast heeft de club een optie voor een vijfde seizoen ter waarde van 15 miljoen dollar. Daarmee zijn de deals van Nola en Severino vergelijkbaar in salaris en lengte.


TWINS VERLENGEN TWEE CONTRACTEN


De Minnesota Twins verlengden in de afgelopen week de contracten van buitenvelder Max Kepler en kortestop Jorge Polanco. Beide spelers tekenden een 5-jarige contractverlenging en lijken daarmee belangrijke puzzelstukken te worden in de komende jaren van de Twins. De Duitser Max Kepler verdient in die vijf jaar 35 miljoen dollar, terwijl Polanco ruim 25 miljoen dollar krijgt. In beide contracten zitten opties voor minimaal een jaar.


HARPER EN MACHADO NOG ALTIJD CONTRACTLOOS


Het grote wachten is nog steeds op de contracten van Bryce Harper en Manny Machado. Wekelijks verschijnt er nieuws over de clubs die gesproken zouden hebben met vertegenwoordigers van de spelers of de spelers zelf, maar momenteel is er nog geen witte rook waargenomen. Door het lange wachten, zijn zelfs twitterberichten tussen de vrouw van Giants kortestop Brandon Crawford en de vrouw van Harper nieuwswaardig geworden. Eén ding is zeker: Harper en Machado zijn late for camp. Ook oud-Red Sox closer Craig Kimbrel en voormalig Cy Young winner Dallas Keuchel zitten nog zonder nieuwe club.

OVERIG NIEUWS:

  • Doug Fister is per direct met pensioen. De rechtshandige werper kwam afgelopen seizoen nog uit voor de Texas Rangers en kwam daarin tot de cijfers van 1 win, 7 losses, 66 innings pitched met een ERA van 4.50 en 1.39 WHIP. Ondanks meerdere contractaanbiedingen heeft de 35-jarige Fister er voor gekozen om meer tijd door te brengen met zijn familie. De man uit California speelde tien jaar in de majors. Hij beleefde in 2016 namens de Washington Nationals zijn beste seizoen (16-6, 2.41 ERA, 1.08 WHIP)
  • De Miami Marlins contracteerden reliever Sergio Romo. Romo tekent een eenjarig contract in Florida, waar hij aanzienlijke kans heeft om de closer te worden. In zijn elf seizoen in de MLB heeft de werper tot op heden 109 saves genoteerd.

(Coverphoto: AP Photo/Nick Wass)

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen