Prospect Watch 2018: Miami Marlins

Vorig jaar zette SportAmerika voor het eerst alle Minor League-opleidingssystemen op een rijtje in de Prospect Watch. Dit off-season kijken we in updatevorm naar de ‘farms’ in Minor League Baseball. De SportAmerika MLB Prospect Watch 2017/2018 stopt als eerst in de National League East, met in deze aflevering: Miami Marlins.

ZUCHT…

Zo goed als het in Atlanta is gegaan met het vullen van de jeugdopleiding, zo slecht zijn de Marlins daar mee omgegaan in de laatste jaren. Nu, onder nieuwe baas Derek Jeter, lijkt er een nieuwe weg in te zijn geslagen, want Miami bouwt (weer) opnieuw op. Ondanks redelijke draftposities, zijn de Marlins niet in staat gebleken een indrukwekkend Minor League-systeem bij elkaar te selecteren. Hoe vul je dan je Minors? Inderdaad, via trades!

Jeter kocht de Marlins en gooide iedereen in de uitverkoop, en hoe! (twitter.com)

In vergelijking met vorig jaar begon de club in prospectmineur aan de winter. Luis Castillo (verkocht aan de Reds voor Dan Straily) en de groep Jarlin Garcia/Austin Dean/Stone Garrett/Thomas Jones/Israel Soto (allen gekelderd op de lijst) verdwenen uit de top 10 van vorig jaar. Wat er voor terugkwam, was niet om over naar huis te schrijven.
PROSPECT WATCH 2017: MIAMI MARLINS
Trevor Rogers was de nummer één-selectie in de Draft van 2017. Nieuwe aankoop Jorge Guzman, afkomstig uit de Giancarlo Stanton-trade, startte het al door in de top 5 te verschijnen. Overige nieuwe gezichten Sandy Alcantara en Magneuris Sierra (beiden afkomstig uit de Marcell Ozuna-deal met de Cardinals) geven de top 5 ineens wat smoel. Dat allemaal was nog voor de Christian Yelich-deal, waarmee Jeter zijn coup de grace van dit off-season sloeg.

BEEF UP!

Met het binnenhalen van Lewis Brinson, Monte Harrison en Isan Diaz in de ruil voor Yelich, beschikken de Marlins nu opeens over één van de sterkste top 10’en in de Minors. Het barst ineens van de potentie in Miami. Brinson is een potentiële impact-outfielder die zo goed als Major League-klaar is, terwijl Harrison en Diaz ook al jaren hoog aangeschreven staan. Diaz had een beetje matig 2017, maar het plafond van de infielder ligt nog steeds reuze hoog.

Trevor Rogers, First Rounder van de Marlins in 2017 (Twitter/mlb)

Naast Brinson is Brian Anderson de meest Major League-ready speler van allemaal. De derde honkman is de gedoodverfde opvolger van Martin Prado, die in de uitverkoop staat. Na een banner year in Double-A (14 HR’s in 311 AB’s) en Triple-A (.339 met 8 HR’s in 118 AB’s) sloeg Anderson .262 met 7 doubles in de Majors (84 AB’s). De 24-jarige is klaar voor het grote werk.

TOTAALPLAATJE

Ten opzichte van vorig seizoen is Miami’s Top 10 duizendmaal beter. Sterker nog, met een aantal talenten dat buiten de top 10 valt op de hielen, begint zich zowaar iets van een gezond systeem af te tekenen. Natuurlijk, dat kwam met een enorme prijs (Stanton, Yelich, Ozuna), maar als Minor League-watcher is er in 2018 voldoende te beleven in Miami.

HOUD IN DE GATEN

Nick Neidert (RHP), Dillon Peters (LHP), Tyler Kolek (RHP), Merandy Gonzalez (RHP), Brayan Hernandez (OF), James Nelson (3B), Zac Gallen (RHP), Jeff Brigham (RHP), Cody Poteet (RHP), Colton Hock (RHP).

Cover photo: MLB.com still


Om in aanmerking te komen voor de lijst moeten positiespelers onder de 130 Major League-slagbeurten blijven. Pitchers mogen niet boven de 50 innings of 30 relief appearances uitkomen. Dit zijn MLB’s rookiekwalificaties. Deze top 10 is de persoonlijke visie van de auteur op de betrokken spelers.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen