NLDS: Giants winnen na defensief top duel

Beide teams wonnen één wedstrijd in Oracle Park en begonnen aan Game 3 met een gelijke stand. Het werd een defensief en pitching spektakel, waarin de Giants uiteindelijk aan het langste eind trokken met een 1-0 overwinning.

PITCHING DUEL

In de eerste vier innings ontwikkelde zich een pitchingduel tussen beide starters. Met Max Scherzer op de heuvel voor de Los Angeles Dodgers en Alex Wood voor de San Francisco Giants stonden er twee kwaliteitspitchers als starter. Tevens hielpen de weersomstandigheden niet mee, want een lage luchtvochtigheid en stevige wind hielpen de slagmensen niet. Na een single van Buster Posey in de eerste inning, duurde het tot de onderste helft van de derde inning voordat er weer iemand op de honken verscheen. Dit keer sloeg Albert Pujols een single.

Vanuit deze single schoof Pujols uiteindelijk naar het derde honk. Dit kwam door een sacrifice bunt van Max Scherzer en een doorgeschoten bal. Met Mookie Betts aan slag dachten de Dodgers de score te kunnen openen, maar de rechtsvelder sloeg een hoge bal in het binnenveld die makkelijk gevangen kon worden door de tweedehonkman Tommy la Stella.

GIANTS BREKEN SCORE OPEN

In de bovenste helft van de vijfde inning was Evan Longoria de man die de score van Game 3 openbrak. Max Scherzer gooide een fastball, die de derdehonkman perfect timede en ondanks de sterke tegenwind over de hekken sloeg. Het was de eerste postseason homerun voor Longoria sinds 7 oktober 2013. Toen sloeg hij in Game 3 van de ALDS de Tampa Bay Rays op voorsprong.

Na de 1-0 voorsprong van de Giants kabbelde de wedstrijd voort, maar echt grote offensieve momenten kwamen er niet. Er waren nog mooie defensieve plays van onder andere twee keer midvelder Chris Taylor voor de Dodgers en midvelder Stevan Duggar van de Giants, maar verder dan dat kwamen beide teams niet. Voor Max Scherzer zat de wedstrijd er na 7.0 IP op, toen er voor hem werd gepinched hit in de onderste helft van de zevende inning. Hij gooide tien strikeouts en kreeg één vrije loop en de homerun van Longoria tegen.

CRAWFORD SAVES THE DAY

In de onderste helft van de zevende inning, lukte het de Dodgers een rally te creëren. Het begon met pinch hitter Steven Souza die een single sloeg. Daarna kwam Will Smith aan slag en hij sloeg een single in het buitenveld, waardoor er twee man op de honken stonden voor de Dodgers met één uit. Vervolgens werd Austin Barnes een strikeout slachtoffer voor relief pitcher Jake McGee, waardoor toen Mookie Betts aan slag kwam nog altijd twee honken bezet waren.

Betts sloeg vervolgens met één wijd en nul slag de bal snoeihard naar het tweedehonk, waarbij het leek dat deze over het hoofd van Brandon Crawford zou gaan. De tweedehonkman van de Giants sprong echter op het perfecte punt, waardoor hij de bal ving. Hiermee voorkwam Crawford dat minimaal de gelijkmakende run over het honk kwam. De frustratie achteraf bij Mookie Betts gaf ook aan hoe belangrijk het moment van de sprong van Brandon Crawford was.

ROOKIE DOVAL SLUIT DE DEUR

Na de reddende catch van Crawford kwamen de Giants ongeschonden uit de zevende inning. In de achtste inning deed manager Gabe Kapler iets onverwacht, hij zette Camilo Doval op de heuvel. Het werkte en de jonge werper gooide twee innings en hield de Dodgers daarin tot nul honklopers. Hij werd daarmee de eerste pitcher sinds Madison Bumgarner in de World Series van 2014, die meer dan 1.0 inning gooide voor een safe.

UP NEXT

Game 4 van de serie, waarin de Giants de NLCS kunnen clinchen, staat vannacht 3:07 (Nederlandse tijd) op de planning. Anthony DeSclafani zal de startende werper zijn voor de San Francisco Giants, terwijl de Dodgers nog geen starter bekend gemaakt hebben. Wie dat ook wordt, het is een must-win game voor de Dodgers, willen zij de hoop op back-to-back World Series kampioenschappen houden.

Coverfoto: Gina Ferazzi / Los Angeles Times

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen